Rețetă de ciorbă de fasole verde cu smântână. Este foarte simplu de preparat
Ciorba de fasole verde cu smântână este preparatul gustos pe care vei vrea să-l oferi familiei tale. Este un fel de mâncare plin de legume, iar fasolea verde este vedetă între ele. În combinație cu smântâna, devine o ciorbă savuroasă.
- Ciorbă de fasole verde cu smântână
- Se prepară ușor și repede
Ciorba de fasole verde cu smântănă va deveni preferata familiei tale. Fără carne grea, dar cu puțină smântână delicioasă, ciorba prinde gustul pe care nu-l vei uita. Rețeta pe care trebuie s-o urmezi este extrem de simplă.
Rețetă de ciorbă de fasole verde cu smântână
Ingrediente
250 g fasole verde
1 ceapă
3 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 rădăcină păstârnac
1 țelină mică
3 roșii
250 ml zeamă de varză
3 linguri ulei
1 legătură leuștean
1 ou
4-5 linguri smântână
sare
piper
Mod de preparare
Pentru ciorba de fasole verde cu smântână se începe cu spălarea și curățarea cepei, care se va toca mărunt. De asemenea, zarazavatul se curăță și se taie rondele.
Uleiul, ceapa și zarzavatul se călesc într-o oală aproximativ 2-3 minute. Peste ele se pune apa și se fierb 10-15 minute. Se adaugă fasolea verde și se mai fierbe 20 minute.
Apoi, se pun roșiile tăiate cubulețe și zeama de varză și se mai fierbe alte 10 minute. Spre final, se potrivește de sare și se pune leușteanul tocat mărunt.
După ce ați oprit focul, bateți bine oul și îl amestecați cu smântâna într-un castron mai mare. Apoi, luați din ciorba fierbinte și puneți în castron peste smântână, ca să ajungă la aceeași temperatură. Compoziția din castron se pune în oala cu ciorbă și se amestecă bine. Se recomandă să o serviți caldă, cu ardei iute. Poftă bună!