Rețetă de ciorbă de sfeclă roșie. Un preparat delicios și sănătos pentru perioada postului
Postul Crăciunului a început deja, așadar în această perioadă, la mare căutare sunt preparatele fără carne sau lactate, iar una dintre rețelele de acest fel este și cea de ciorbă de sfeclă roșie. Cum să obții un preparat delicios.
- Rețetă de ciorbă de sfeclă roșie
- Un preparat delicios și sănătos pentru perioada postului
Sfecla se numără printre legumele des folosite de gospodine în bucătărie, mai ales în salate pentru iarnă, la borcan ori supe cremă ori ciorbe, ideale pentru perioada postului.
Rețetă de ciorbă de sfeclă de post
Ingrediente:
- 400 g sfeclă roșie
- 300 g cartofi
- 300 ml borș
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 țelină
- pastă de tomate / roșii / suc de roșii
- ulei
- apă
- sare
- piper
- leuștean
- țelină cu frunze
- pătrunjel
- ardei gras
- 2 gogoșari / pastă de gogoșari
Mod de preparare:
Pentru început, se curăță sfecla și cartofii. Ambele se taie în cuburi. Într-un bol se pune sfecla, se amestecă cu puțină sare și se pune într-o sită care dedesubt trebuie să aibă un bol și se lasă la scurs de zeamă pentru cel puțin jumătatea de oră. Cât sfecla este lăsată la scurs, se pune ulei într-o oală și se călesc cepele, împreună cu puțină sare.
Se lasă pe foc pentru trei minute, iar mai apoi se pun și bucățile de morcov și păstârnac. Ulterior, se adaugă și țelina tăiată cubulețe. Mai trebuie lăsat pe foc încă un minut, iar mai apoi se adaugă și pasta de roșii, cea de gogoșari și cartofii. După un minut, se pune apă fierbinte, restul de morcov, încă o ceapă și frunzele de țelină. Se condimentează cu sare și piper, iar ciorba se lasă pe foc încă 30 de minute. Abia după se adaugă sfecla și se lasă în continuare pe foc.
Cu aproximativ un sfert de oră ca înainte să fie luată ciorba de foc, se pune și ardeiul tăiat cuburi, iar mai apoi se scot morcovul, ceapa și frunzele de țelină și se adaugă borș. Se mai adaugă sare dacă este nevoie, iar în ultimele două minute până să fie luată de foc, se adaugă în ciorbă pătrunjel, iar la final se pune și zeama de la sfeclă și se amestecă din nou.