Rețetă de compot de caise. Un preparat pentru iarnă, fără conservant
Dacă tot e vremea în care se coc caisele de grădină, aromate și frumos colorate de ce să nu preparați și rețeta de compot de caise pentru iarnă. Noi vă propunem să preparați compotul de caise simplu, în casă, fără conservanți și fără aditivi, prin metode traduționale. Așa, fructele își vor păstra cea mai mare parte a propietăților, dar și aroma și gustul specific.
- Rețetă de compot de caise
- Un preparat pentru iarnă, fără conservant
Caisele își datorează beneficiile vitaminelor pe care le conțin, printre care vitaminele A, C, K, E. Rețetă de compot de caise. Un preparat pentru iarnă, fără conservant.
Ingrediente:
- 5 kg caise
- 1 kg zahăr
- 3 l apă
Mod de preparare:
Puteți scoate sâmburii fructelor, sau le puteți lăsa întregi, în funcție de preferințe. Într-un borcan plin deja cu fructe pregătite de conservare, se toarnă apă curată până se acoperă fructele. Adăugați apoi câte 2 linguri de zahăr pentru fiecare borcan. Puneți capacul borcanului, iar apoi le puneți la foc, la bain marie, pentru aproximativ 20-30 de minute, sau până când zahărul din borcan s-a topit. Când le scoateți de la bain marie, lăsați borcanele cu capacele în jos, ca să se răcească, iar apoi sunt numai bune de așezat în cămară.
Citește și Rețetă de pandișpan cu vișine și caise. Un desert delicios de sezon