Rețetă de cornulețe fragede cu borș. Desert de post
Dacă ai poftă de ceva dulce, atunci cornulețele de post cu borș sunt soluția idelă. Dacă postești, atunci sunt și mai bune, căci rețeta e una de post și nu conține lapte sau ouă.
- Cum să prepari simplu și rapid cornulețe
- Rețetă gustoasă pentru zilele de post
Îți e dor de ceva dulce, dar care să se prepare simplu și rapid? Avem pentru tine o rețetă gustoasă de cornulețe fragede cu borș. Iată de ce ingrediente ai nevoie.
Ingrediente
200 ml de ulei
100 ml de borș ( o lingură de oțet sau vin alb)
un cubuleț de drojdie
vanilie
un praf de sare
500 g de făină
Mod de preparare rețetă de cornulețe fragede cu borș
Mai înainte punem într-un vas borșul, vanilia și drojdia și amestecăm bine până când se obține o consistentă uniformă. Se adaugă sarea și uleiul și se amestecă.
Între timp punem și făina, turnând trei sfeturi din cantitate, în funcție de aluatul rezultat. Ulteior, mai adăugăm până când aluatul devine tare.
Lăsăm aluatul la dospit, iar ulterior îl întindem. Folosim o farfurie pentru a decupa o formă rotundă pe care o împărțim în triunghiuri mici. Pentru umplut se poate folosi rahat, gem, mac sau orice altceva. Se așează cornulețele cu borș pe o tavă tapetată cu hârie de copt și le vom pune la cuptor la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ 10-15 minute, astfel încât să se rumenească.
După ce le scoatem, le lăsăm puțin să se răcească, după care se pun prin zahărul vanilat. Acum sunt gata de gustat.