Rețetă de cornulețe fragede umplute cu gem de casă. Ce să adaugi în aluat să nu se întărească
Publicat pe 05.02.2025 la 16:53 Actualizat pe 05.02.2025 la 18:31
Cornulețele cu gem gătite de bunicile noastre sunt delicioase și ți se topesc în gură. Toată lumea le iubește, mai ales când sunt umplute cu gem de casă. Iată cea mai bună rețetă pentru a prepara cornulețe cu gem de casă. Trebuie să adaugi un ingredient secret în aluat pentru a nu se întări după ce se răcesc.
- Cum gătești cele mai delicioase cornulețe de casă
- Un ingredient secret te ajută să obții cel mai fraged aluat
Indiferent de umplutura pe care o adaugi, rețeta tradițională de cornulețe rămâne cea mai delicioasă. Necesită puține ingrediente, iar modul de preparare nu este deloc complicat. Tot ce trebuie să faci este să respecți cu strictețe cantitățile ingredientelor.
Rețetă de cornulețe fragede cu gem de casă
Cornulețele pot fi umplute atât cu ciocolată, cremă de vanilie, nucă sau rahat, dar cel mai delicios este gemul de casă. Acesta se combină perfect cu savoarea aluatului pudrat cu zahăr. Gemurile de casă sunt ideale pentru deserturi, inclusiv pentru prăjituri.
Un ingredient secret te ajută să obții cel mai fraged aluat, chiar și după ce se răcește. Puțini oameni știu că el este cel care transformă aluatul de cornulețe într-o adevărată delicatesă, pe care o poți mânca chiar și după câteva zile după ce a fost gătită.
Cum gătești cornulețele de casă
Cornulețele cu gem sunt ideale când vrei să gătești un desert în cantități mari, cu bani puțini și de care să te bucuri multe zile la rand. Umplutura poate fi schimbată în funcție de preferințe, însă cea recomandată este gemul de casă.
Ingrediente
- 500 de grame de făină
- 3 linguri de zahăr
- coaja de la o jumătate de lămâie
- 200 ml borș
- 1 plic de drojdie uscată
- esență de vanilie
- 200 ml ulei
- o jumătate de linguriță de sare
- gem de casă după preferințe
- zahăr pudră pentru decor
-
Mod de preparare
Pentru început se formează aluatul. Drojdia se dizolvă în borș cu zahărul, se adaugă ulei, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie, sare, făina cernută și se frământă foarte bine, până când aluatul este elastic. Se lasă la dospit într-un loc cald, iar după ce a crescut se mai frământă încă o dată.
Se întinde cu un sucitor și se taie în formă de triunghiuri. Se pune o linguriță de gem de casă în partea lată a triunghiului și se rulează. Se bagă la cuptor timp de 30 de minute la 180 de grade Celsius. Se adaugă zahăr în ultimele 5 minute de copt, iar apoi se mai presară zahăr încă o dată după ce le-ai scos din cuptor.