Rețetă de cornulețe cu rahat și nucă. Desertul pe care să-l pregătești celor dragi de Moș Nicolae
Publicat pe 06.12.2023 la 11:03 Actualizat pe 06.12.2023 la 11:04
Pentru această zi specială de Moș Nicolae ți-am pregătit cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru cornulețele cu rahat și nucă. Este un desert pe care ar trebui să-l gătești celor dragi astăzi. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat care îți va încânta papilele gustative, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de cornulețe cu rahat și nucă
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Aceste cornulețe cu rahat și nucă sunt delicioase și suntem siguri de faptul că vor aduce un zâmbet pe fețele celor mici, și nu numai, în ziua de Moș Nicolae! Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de cel mai delicios desert!
Rețetă de cornulețe cu rahat și nucă
Ingrediente:
Pentru aluat:
-500 g de făină
-200 g de unt
-2 ouă
-1 pachet de drojdie uscată
-100 ml de lapte călduț
-100 g de zahăr
-un praf de sare
Pentru umplutură:
-100 g de nucă măcinată
-100 g de rahat
Pentru glazură și decor:
-zahăr pudră
-esență de vanilie
-nucă măcinată sau fulgi de cocos
Mod de preparare:
Începe prin a dizolva drojdia în laptele călduț și adaugă o lingură de zahăr. Lasă la dospit pentru aproximativ 10-15 minute sau până când începe să facă spumă. Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea și formează un crater în mijloc. Adaugă ouăle, untul moale și drojdia dospită. Amestecă până obții un aluat omogen.
Lasă aluatul să crească, fiind acoperit cu un șervet curat și lăsat într-un loc călduț timp de aproximativ o oră sau până când își dublează volumul. Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină și taie aluatul cercuri cu ajutorul unui pahar.
Așează câte o linguriță de nucă măcinată și câteva cubulețe de rahat în mijlocul fiecărui cerc de aluat. Rulează aluatul în formă de cornuleț și așază-le în tăvițe tapetate cu hârtie de copt. Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când cornulețele devin aurii.
În timp ce cornulețele se răcesc, poți pregăti glazura. Amestecă zahăr pudră cu apă și esență de vanilie până obții o consistență de sirop. După ce cornulețele s-au răcit puțin, stropește-le cu glazură și presară nucă măcinată sau fulgi de cocos. Cornulețele cu rahat și nucă sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de faguri de casă cu ciocolată. Ce trebuie să adaugi pentru o textură care ți se topește în gură