Rețetă de cornulețe pufoase cu vanilie. Desertul tradițional românesc cu care îți poți încânta familia în mini-vacanța de 1 Decembrie
Mini-vacanța de 1 Decembrie este momentul potrivit în care poți să îți încânți familia cu un desert delicios și tradițional. Cornulețele cu vanilie se gătesc repede, cu doar câteva ingrediente. Iată ce trebuie neapărat să adaugi dacă vrei să fie fragede și pufoase.
- Desertul tradițional care nu trebuie să lipsească de pe masa ta
- Cum se gătesc cornulețele cu vanilie
Deserturile sunt nelipsite de pe mesele românilor în zilele de sărbătoare. Luna decembrie începe cu Ziua Națională a României, iar cu această ocazie, românii au parte de o mini-vacanță de patru zile.
În acest weekend prelungit, este momentul potrivit să îți încânți familia cu un desert delicios, care se topește în gură.
Rețetă de cornulețe pufoase cu vanilie
Cornulețele cu vanilie sunt o adevărată delicatesă pentru toată lumea, iar combinația de arome este de-a dreptul cuceritoare.
Ai nevoie de câteva ingrediente și câteva secrete pentru a obține un aluat fraged și pufos. Se coc în câteva minute și pot fi savurate chiar și calde, alături de ceai sau cafea.
Ingrediente
- o esență de vanilie
- 100 de grame de unt
- 80 de grame de zahăr
- 1 ou
- 200 de grame de făină
- 80 de grame de nucă măcinată
Mod de preparare
Se pregătește un bol mare, în care se mixează untul, esența de vanilie, oul și zahărul. În aceeași compoziție se adaugă nuca măcinată, făina și se amestecă până când se obține o compoziție omogenă, fără cocoloașe. Aluatul trebuie să fie elastic și lipicios.
După ce s-a format, se taie în bucăți lungi și se formează cornulețele. Acestea se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar mai apoi se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Cornulețele se coc timp de aproximativ 20 de minute. Se scot din cuptor și peste ele se presară zahăr vanilat.