Live acum Meniu de vedeta
Prime time 19:00/ Mireasa. Capriciile iubirii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Care este ingredientul secret al faimosului Chef de la Antena1

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Care este ingredientul secret al faimosului Chef de la Antena1

Publicat pe 14.04.2022 la 15:50 Actualizat pe 14.04.2022 la 15:50

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari de la TV și vine în ajutorul gospodinelor în perioada sărbătorilor pascale. Ce ingredient secret folosește pentru un cozonac de excepție. Aceasta este faimoasa rețetă de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu.

Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Care este ingredientul secret al faimosului Chef de la Antena1

Facebook

Nu există masă de Paște fără cozonac, iar asta necesită uneori îndemânare și bună știință. Uneori, chiar și cele mai pricepute gospodine dau greși când vine vorba de pregătirea aluatului pentru cozonac. Astfel că, Chef Cătălin Scărlătescu vine în ajutorul tuturor gospodinelor. Secretul pentru un aluat de cozonac pufos est tipul de unt folosit. Alegeți-l pe cel belgian, deoarece este mai fin și mai gras, iar asta ajută cozonacul să fie mai pufos. Iată și rețeta completă a cozonacului.

Ingrediente

un kilogram de făina

250 grame de zahăr

450 grame de lapte

cinci ouă

60 grame de drojdie

300 grame de unt belgian

500 grame de nucă

200 grame de rahat

150 grame de ciocolată belgiană

30 grame de portocală confiată

30 grame de coajă de lămâie

Stafide

Mod de preparare

Prima oară se amestecă drojdia cu 100 de mililitri de lapte și 3 linguri de făină. Se lasă compoziția să crească, la cald, până ce își va dubla volumul. Laptele se pune la fiert cu zahărul, având grijă să amestecăm continuu până se dizolvă complet. Într-un vas separat, se freacă gălbenușurile cu praful de sare. Apoi, într-un bol suficient de mare, se pune făină, apoi se încorporează, treptat, în timp ce amestecăm, gălbenușurile, laptele cu zahărul topit, untul și portocala confiată. Se frământă bine până ce compoziția se omogenizează, este consistentă și elastică. Aluatul obținut se lasă la dospit în jur de o oră. După ce trec cele 60 de minute, se rupe o bucată de aluat, se întinde bine pe blatul de lucru, în formă de dreptunghi, se pune crema făcută din amestecul de nuci cu ciocolată belgiană topită, rahat și stafide și se rulează cu grijă. Rulada formată se secționează în două, pe lungime, iar cele două bucăți se împletesc și se ung pe deasupra cu ou și se așază într-o formă specială pe care am tapetat-o, înainte, cu unt și făină. Înainte de a fi băgat la cuptor, se mai lasă la dospit timp de două ore. După ce a crescut, tava se pune la cuptorul setat la 160 de grade Celsius, pentru 45 de minute sau chiar o oră. Poftă bună!

În articolul
Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Care este ingredientul secret al faimosului Chef de la Antena1
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Care a fost cel mai greu moment pentru Mark Stam și Cristian Porcari la „Te cunosc de undeva”. Cei doi au câștigat premiul cel mare: „Eu eram foarte răcit...”
  • Care a fost cel mai greu moment pentru Mark Stam și Cristian Porcari la „Te cunosc de undeva”
  • Cei doi au câștigat premiul cel mare
Showbiz intern
Iustin Petrescu, nevoit să amâne publicarea dovezilor împotriva lui Marilu Dobrescu. Ce i s-a întâmplat: „Visam să o terminăm așa...”
  • Iustin Petrescu, nevoit să amâne publicarea dovezilor împotriva lui Marilu Dobrescu
  • Ce i s-a întâmplat
Showbiz intern
Tzancă Uraganu, imagine de colecție alături de toți cei patru copii: „Adevăratele realizări ale vieții” / FOTO
  • Tzancă Uraganu, imagine de colecție alături de toți cei patru copii
  • Mesajul înduioșător al manelistului
Showbiz intern
Bogdana de la Mireasa, sezonul 8, primele declarații despre perioada dificilă prin care trece. Cum se simte acum
  • Bogdana de la Mireasa, sezonul 8, primele declarații despre perioada dificilă prin care trece
  • A fost externată din spital
Beauty & Lifestyle
Ingredientul secret pe care să-l adaugi în tigaie când prăjești ouă. Secretul bucătarilor de renume
  • Ingredientul secret pe care să-l adaugi în tigaie când prăjești ouă
  • Secretul bucătarilor de renume
Stiri interne
Câți bani îi dă Alex Bodi Iuliei Sălăgean, ca să stea lângă el! Detalii exclusive
  • Alex Bodi plătește lunar o mică avere, pentru a o avea pe mama fetiței în apropiere
  • Apartament, mașină de lux la scară și o „leafă” de 25.000 de lei
  • La procesul în care a primit ordin de protecție el a susținut că este șantajat emoțional
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Cod galben de caniculă în România. Alertă meteo: Judeţele care se vor topi la 36 de grade Celsius
recomandare pe as.ro
Vedeta cu părinţi miliardari, surprinsă în metrou. „Nimeni nu m-a recunoscut”
Romania TV
Anunțul MOMENTULUI, în România! Nicușor Dan, totul despre introducerea stagiului militar obligatoriu
Romania TV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
recomandare pe antena3.ro
„Peștele apocalipsei” a ieșit din nou la suprafață și a provocat panică. De ce are această creatură un renume atât de terifiant
recomandare pe antena3.ro
Vanuatu a aflat cine este Andrew Tate și vrea acum să-i revoce „pașaportul de aur”  
recomandare pe antena3.ro
O companie uriașă de Inteligență Artificială se prăbușește după ce s-a aflat că boții erau, de fapt, indieni
recomandare pe playtech.ro
Răsturnare de situaţie în cazul lui Cristian Boureanu! Ce s-a descoperit despre una dintre fetele care au ajuns în casa acestuia: 'Lucreaza la...
recomandare pe playtech.ro
Cum a apărut Răzvan Simion în presa din străinătate? Imaginea la care nimeni nu se aştepta
recomandare pe redactia.ro
Doliu în muzica din România. A murit un cunoscut trapper
recomandare pe redactia.ro
Criminalul Robert Lupu nu a fost luat de la morgă. Familia nu vrea să audă de el. Ar putea fi înmormântat pe banii statului
recomandare pe Ciao.ro
Ploaia din Capitală le-a pus pe fugă pe vedetele din România! Cum s-au ferit de stropii reci - imagini de senzație
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Milionarul a uitat-o definitiv pe Mădălina Ghenea pentru o altă actriță
recomandare pe bzi.ro
Lidia Buble, desființată după ce a pozat topless: „Ce o să fie în sufletul părinților tăi?!”
recomandare pe bzi.ro
Cătălin Botezatu a recunoscut totul: „Sunt dependent de fiole!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe Jurnalul.ro
Îți iei medicamentele cu cafea? S-ar putea să le iei degeaba
recomandare pe a1.ro
Cât de mare a crescut fiul lui Kamara. Puțini știu că mama lui Leon este acum actriță în "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN"