Rețeta de cozonac pufos a lui chef Florin Dumitrescu. Secretul pentru un desert delicios
Cozonacul este nelipsit de pe mesele de Paște ale românilor, așa că, dacă te numeri printre cei care prepară desertul tradițional în casă, trebuie să știi că e bine să fii atent la anumite detalii. Iată cum prepară Florin Dumitrescu cozonacul.
- Rețeta de cozonac pufos a lui chef Florin Dumitrescu
- Secretul pentru un desert delicios
Florin Dumitrescu are câteva trucuri la care apelează atunci când pregătește cozonacul. Juratul de la Chefi la cuțite ține cont de câțiva pași simpli, care te ajută să obții un desert delicios într-un timp scurt.
Rețeta de cozonac pufos a lui chef Florin Dumitrescu
Ingrediente:
500 de grame de făină
2 ouă
- 20 g drojdie
- 150 ml lapte
- 100 ml apă
- 400 g miez de nucă
- 1 coajă de portocală
- 100-150 g zahăr brun
- 200 g unt
- 1 linguriță de scorțișoară
- cuișoare
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă făina cu untul până se obține o compoziție omogenă. Mai apoi, într-un alt vas, se dizolva drojdia în lapte.
Ulterior, se pune gălbenuș de ou și zahăr brun. După ce ambele compoziții sunt bine amestecate, se omogenizează și se frământă aluatul. Indicat este ca amestecul să nu frământat prea mult, ci doar cât să se poată lucra cu el. Mai apoi, este bine să fie lăsat la rece pentru cel puțin 20 de minute.
Între timp, poate fi pregătită umplutura pentru cozonac. Într-un vas cu apă se pune zahăr brun. Se adaugă și nuca, după ce este sfârmătâ, dar și cuișoarele.
Mai apoi, se amestecă nuca cu siropul obținut, scorțișoară și coajă de portocale. După ce umplutura este gata, se poate pregăti aluatul. Se taie o bucată și se frământă, se pune amestecul și se închide la capete. Se repetă și cu cealaltă parte, iar mai apoi se rulează.
Înainte de a ajunge la cuptor, este bine ca desertul să mai stea încă 30 de minute la rece și mai apoi să fie copt. La fel de bine este ca preparatul să fie uns cu ou înainte să ajungă la cuptor. Se lasă la gătit pentru 40 - 45 de minute, iar cuptorul trebuie încălzit dinainte