Rețetă de drob cu legume și ciuperci. Un preparat vegan savuros și sănătos
Pentru cei care nu sunt deloc prieteni cu produsele din carne, dar vor totuși să pună pe masă, de sărbători, diferite feluri de mâncare tradițională, noi vă venim în ajutor și astăzi vă vom prezenta o rețetă de drob cu legume și ciperci. Este un preparat vegat, ușor de preparat și, cu siguranță va fi pe placul tuturor invitaților, mai ales că este o mâncare sănătoasă.
- Rețetă de drob cu legume și ciuperci
- Un preparat vegan savuros și sănătos
E adevărat, românii sunt mari iubitori de carne și, dacă de Crăciun porcul este vedeta, de Paște, cei mai mulți aleg să consume carne de miel. Există însă și persoane vegane așa că, în rândurile de mai jos, o să vă prezentăm o rețetă vegetariană a tradiționalului drob de miel.
Rețetă de drob cu legume și ciuperci
Ingrediente:
- 500g ciuperci
- 2 morcovi
- 1 cartof mic
- 1 dovlecel sau un ardei gras (kapia)
- 1 legătură mărar verde
- 1 legătură pătrunjel frunze
- 2 cepe sau 3-4 cepe verzi
- 150g cașcaval
- 5 ou
- 5 linguri făină (100g)
- 2 linguri ulei
- sare
- piper după gust
Mod de preparare:
- curățați și spălați toate legumele pe care mai apoi le tăiați cubulețe, iar verdețurile, inclusiv ceapa verde, le tocați mărunt.
- puneți la călit în ulei încins ciupercile, ceapa, morcovul și le lăsați pe foc până scade zeama lăsată de ciuperci. Dovlecelul și ardeiul le puteți folosi crude, direct în amestecul cu gălbenuș.
- legumele călite, după ce s-au răcit, se amestecă cu: galbenușurile, făina, verdețurile tocate, ceapa verde, cașcavalul, dovlecelul/ardeiul și un cartof ras pe răzătoarea mică (după ce l-ați ras, cartoful se stoarce bine). Adăugați sare și piper după gust.
- bateți apoi albușurile cu sare până se fac spumă și adăugați compoziția obținută peste amestecul de mai sus, amestecând cu o lingură.
- compoziția se pune apoi în tăvi și ulterior în cuptorul încins în prealabil la 200 grade, apoi pentru 30min la 180 de grade, după care se încearcă cu o scobitoare.
Drobul cu legume și ciuperci poate fi păstrat la frigider timp de o săptămână.