Rețetă de gogoșari în sos de bulion. Un preparat numai bun de pus în cămară, pentru iarnă
Gospodinele se pregătesc deja să pună în cămară, pentru iarnă, tot felul de bunătăți. Cele mai consumate preparate pe timpul iernii, și nu numai, sunt gogoșarii în sos de bulion, care se poate adăuga într-o mulțime de rețete culinare datorită gustului său aromat, sau poate fi consumat și simplu, ca garnitură. Unde mai pui că acest preparat se păstrează foarte bine în cămară de la un an la altul.
- Rețetă de gogoșari în sos de bulion
- Un preparat numai bun de pus în cămară, pentru iarnă
Gospodinele pregătesc în această perioadă zacuscă, murături, compoturi dar și toate tipurile de dulceață. Astăzi o să vă prezentăm o rețetă de gogoșari în sos de bulion. Un preparat numai bun de pus în cămară, pentru iarnă.
Rețetă de gogoșari în sos de bulion
Ingrediente:
- 5 kg de gogoșari;
- 500 grame ulei;
- 500 grame de zahăr;
- 500 grame de oțet;
- foi de dafin;
- boabe de piper;
- boabe de muștar;
- 800 grame de bulion;
- sare după gust;
Mod de preparare:
Se spală gogoșarii, se curăță și se taie fideluță.
Se pun într-un vas restul ingredientelor, se amestecă și se pun pe aragaz, la fiert.
Când incepe să dea în clocot, se adaugă si gogoșarii tăiați și se lasă10 minute să fiarbă împreună, se amestecă de câteva ori.
Se scot apoi gogoșarii cu o paletă și se pun într-un castron și apoi în borcanele sterilizate.
Se toarnă apoi sosul fierbinte peste gogoșarii din borcane, se închd borcanele cu capacele și apoi se pun în cuptorul rămas încins de la sterilizarea borcanelor. Se lasă apoi să se răcească lent, odată cu cuptorul. A doua zi, borcanele pot fi duse în cămară, la loc răcoros și întunecos și după o săptămână deja pot fi consumați.
Citește și Bulion de roșii, rețeta la ceaun. Secretul din cele mai vechi timpuri al gospodinelor