Rețetă de gogoșari în sos de muștar. Un preparat inedit, pentru iarnă
Gogoșarii sunt nelipsiți din cămara gospodinelor. Fie că sunt murați, în sus de roșii, sau gătiți în alte combinații, aceștia se numără printre preparatele preferate de cei mai mulți dintre noi, mai ales pe timp de iarnă. Dacă unii aleg să îi cumpere gata făcuți, din comerț, sunt foarte multe gospodine care își doresc să îi prepare acasă, bio. Vă propunem o rețetă de gogoșari în sos de oțet. Un preparat pentru iarnă, pe care trebuie să-l încerci.
- Rețetă de gogoșari în sos de muștar
- Un preparat inedit, pentru iarnă
Ai încercat vreodată gogoșarii în sos de muștar?! Dacă până acum obișnuiai să îi prepari în sos de roșii, e momentul să încerci o rețetă nouă. Poți alege să pui măcar câteva borcane de gogoșari în sos de muștar, pe care să le ai pentru la iarnă. Acest preparat este delicios alături de fripturi rumene dar pot face parte și dintr-un platou cu gustări.
Rețetă de gogoșari în sos de muștar
Ingrediente:
- 1 kg de gogoșari curățați (din 1,5 kg gogoșari întregi)
- 200 g muștar fin sau cu boabe
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 150 ml oțet alb simpu (de 9 grade)
- 150 g zahăr sau miere
- 20 g sare grunjoasă pentru murături
- 2 cepe medii
- 4-5 căței de usturoi
- 1 linguriță boabe de piper
- 1-2 foi de dafin
Mod de preparare:
Spălați gogoșarii și apoi îi curățați de cotoare și semințe și îi tăiați în fâșii late de 1 cm. Apoi curățați ceapa și usturoiul, după care le feliați.
Într-o cratiță puneți muștarul, zahărul (sau mierea), oțetul, uleiul și sarea. Le amestecați și puneți boabe de piper și foi de dafin.
Puneți cratița pe foc mediu și lăsați sosul să ajungă la fierbere. Îl lăsați să fiarbă cca. 5 minute, amestecând ocazional în el. Sosul se va lega și va deveni cremos. Adăugați apoi ceapa și usturoiul și lăsați-le să clocotească 2 minute. Adăugați în cratiță și gogoșarii feliați și amestecați totul cu grijă. Lăsați la fiert gogoșarii aproximativ 8-10 minute, până când aceștia se înmoaie parțial.
Gogoșarii în sos de muștar se pun în borcane când sunt fierbinți. Deasupra puneți sosul sosul de muștar și strângeți repede capacele. Gogoșarii se vor marina în 2-3 săptâmâni însă vor fi și mai gustoși peste 2-3 luni (la iarnă).
Citește și Rețetă de gogoșari cu struguri, în oțet. Un preparat pentru iarnă, pe care trebuie să-l încerci