Rețeta de gogoși pufoase umplute cu ciocolată a lui Chef Joseph Hadad. Trebuie neapărat să o încerci
Această rețetă de gogoși de ciocolată de casă este un răsfăț dulce pe care întreaga ta familie o va îndrăgi. Dacă respecți toți pașii vei vedea că vor ieși pufoase și gustoase. Suplimentate cu o glazură de ciocolată sau cu zahăr pudră, aceste gogoși sunt perfecte pentru micul dejun sau o gustare dulce de după-amiază.
- Gogoși pufoase umplute cu ciocolată
- Rețeta lui Joseph Hadad
- Trebuie neapărat să o încerci
Rapid și ușor de făcut, această rețetă de gogoși cu ciocolată la cuptor este perfectă pentru orice ocazie. Sunt un desert atât de dulce și încântător încât nu o să poți mânca doar una.
Rețeta de gogoși pufoase umplute cu ciocolată a lui Chef Joseph Hadad
Ingrediente:
- 420g făină albă (cernută)
- 250 ml lapte
- 25g drojdie proaspătă
- 2 gălbenușuri
- 126g unt (temperatura camerei)
- 1 plic zahăr vanilat
- coaja de la 1/2 portocală
- coaja de la 1/2 lămâie
- 110g zahăr alb
- 1 linguriță esență de vanilie
- Un vârf de sare
- Gem/ciocolată
- Zahăr pudră
+ ulei pentru prăjit (baie de ulei)
Mod de preparare:
- topește drojdia și zahărul în laptele puțin călduț, apoi lasă 15 minute să fermenteze.
- în bolul malaxorului adaugă făina, zahărul vanilat, amestecul de drojdie, gălbenușurile, coaja de citrice rasă, esența de vanilie și frământă 2-3 minute.
- adaugă apoi untul și mai frământă 5 minute.
- pune puțină sare și frământă până când se formează coca, aprox. 10 minute (coca trebuie să fie puțin lipicioasă)
- într-un bol uns bine cu ulei, pune coca la dospit pentru 45 de minute, acoperită cu folie de plastic.
- frământă puțin aluatul cu mâna și taie-l în 13 bucăți egale.
- pune bilele pe foi de pergament, acoperă cu prosop și lasă încă 50 de minute la crescut.
-.încălzește baia de ulei, iar înainte ca uleiul să fie încins, pune rând pe rând bilele și prăjește pe ambele părți până când prind o culoare maro aurie.
- scurge gogoșile de ulei și mai lasă-le 10 minute să stea.
- fă o gaură cu cuțitul în lateral sau în partea de sus și umple cu gemul favorit sau ciocolată.
- presară cu zahăr pudră deasupra și servește-le calde.
Poftă bună!