Rețetă de hummus cu ardei copți. Un deliciu pentru perioada de post
În această perioadă, mii de creștini au ales să renunțe la alimentele ce provin de la animale pentru a ține Postul Paștelui. Dacă nu mai știi ce să consumi la prânz sau cină, rețeta de humus cu ardei este ideală și vei satisface toți pretențioșii de la masă.
- Rețetă de hummus cu ardei copți
- Un deliciu pentru perioada de post
Ne aflăm în perioada de post, iar numeroși creștini au ales să renunțe la preparatele ce provin de la animale. În acest fel, dacă nu știi ce să mai gătești, rețeta următoare este perfectă pentru tine. Hummusul cu ardei copți se gătește în doar câteva minute și este delicios.
Ingrediente
- 2 ardei roșii mari, copți și decojiți
- 1 cană (aprox. 200g) de năut fiert sau din conservă, scurs și clătit
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 3 linguri de pastă de susan (tahini)
- 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
- Sucul de la 1/2 - 1 lămâie, în funcție de preferințe
- 1/2 linguriță de sare (sau după gust)
- 1/4 linguriță de piper negru măcinat
- 1/2 linguriță de boia dulce (opțional, pentru un gust mai intens și o culoare mai frumoasă)
- 1/4 linguriță de boia iute (opțional)
Mod de preparare
Pentru a coace ardeii, îi poți pune sub un grătar preîncălzit sau sub flacăra directă a aragazului, întorcându-i periodic, până când coaja se înegrește și se carbonizează pe toate părțile. Alternativ, îi poți coace în cuptor, pe o tavă, la 200°C, timp de aproximativ 20-30 de minute, sau până când coaja se înmoaie și se înegrește.
După ce sunt cojiți, pune-i într-un bol și acoperă-i cu folie alimentară pentru câteva minute pentru a-i lăsa să se aburească, astfel încât coaja să se îndepărteze mai ușor. După ce s-au răcit suficient, îndepărtează coaja, semințele și tulpina, și taie ardeii în bucăți mai mici.
Într-un robot de bucătărie, adaugă năutul fiert sau din conservă, ardeii copți, usturoiul mărunțit, pasta de susan, uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea, piperul și, dacă folosești, boiaua dulce și boiaua iute.
Procesează toate ingredientele până obții o pastă fină și omogenă. Dacă hummusul este prea gros, poți adăuga puțină apă sau ulei de măsline pentru a-l subția. Gustă și ajustează condimentele dacă este nevoie. Poți adăuga mai multă sare, piper sau suc de lămâie, în funcție de preferințele tale.
Transferă hummusul într-un bol și decorează-l cu puțin ulei de măsline, semințe de susan, boia și frunze de pătrunjel proaspăt. Servește-l cu ardei copți alături de pâine pita, turtițe, legume tăiate sau orice altă gustare preferată.