Rețetă de ardei copți cu smântână. Preparatul ideal pentru un prânz rapid
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 15.02.2024 la 20:39
Actualizat pe 15.02.2024 la 20:39
Rețeta de ardei copți cu smântână și usturoi se gătește foarte simplu. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezulatul va fi unul delicios. Îl poți servi pe post de garnitură alături de o friptură sau poate fi inclus într-o salată.
- Rețetă de ardei copți cu smântână
- Preparatul ideal pentru prânz
Rețeta de mai jos este ideală pentru un prânz în familie. Se gătește foarte simplu și poate fi consumată alături de alte preparate sau ca atare, împreună cu mămăligă. Ai nevoie de puține ingrediente, iar rezultatul va fi gustos.
Ingrediente
4 ardei grași (preferabil roșii sau galbeni)
200g smântână
2 căței de usturoi, mărunțiți
1 lingură ulei de măsline
Sare și piper după gust
O lingură de pătrunjel proaspăt tocat pentru garnisire (opțional)
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul: Încălzește cuptorul la 200°C. Spală ardeii și usucă-i bine. Taie-le capacul și îndepărtează semințele și membranele interioare.
Unge ardeii cu ulei de măsline și așează-i într-o tavă de copt. Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace ardeii timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când pielea lor devine încrețită și ușor carbonizată.
Separat, într-un bol mic, amestecă smântâna cu usturoiul mărunțit și sare și piper după gust. Scoate ardeii din cuptor și lasă-i să se răcească puțin. După ce s-au răcit suficient cât să poți manipula, umple-i cu amestecul de smântână preparat.
Poți să presari puțin pătrunjel tocat deasupra ardeilor pentru o notă de prospețime și culoare. Servește ardeii copți cu smântână ca un aperitiv delicios, ca garnitură pentru felul principal sau într-o salată.
Ce nutrienți oferă consumul de ardei organismului
Ardeii sunt o sursă excelentă de nutrienți și conțin o varietate de substanțe benefice pentru sănătate. Printre nutrienții importanți pe care îi găsim în ardei se numără:
Vitamina C: Ardeii sunt bogati în vitamina C, un antioxidant puternic care ajută la susținerea sistemului imunitar și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Vitamina A: Ardeii sunt o bună sursă de beta-caroten, care este transformat în vitamina A în organism și este important pentru sănătatea vederii, a pielii și a sistemului imunitar.
Vitamina B6: Această vitamină este implicată în metabolismul proteinelor și a carbohidraților și contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos.
Fibre: Ardeii sunt o sursă bună de fibre alimentare, care sunt importante pentru sănătatea digestivă și pot contribui la menținerea unei greutăți sănătoase.
Potasiu: Ardeii conțin potasiu, un mineral esențial pentru funcționarea normală a inimii, a mușchilor și a sistemului nervos.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de paste cu sos de roșii și spanac. Un preparat delicios și sănătos pentru prânz