Rețetă de salată de vinete cu ardei copți. Preparatul pe care să-l servești în această perioadă
Publicat pe 07.02.2024 la 09:28 Actualizat pe 07.02.2024 la 09:28
Dacă te-ai săturat de clasica rețetă de salată de vinete și vrei să încerci ceva nou, atunci pregătește salata de vinete cu ardei copți. Este preparatul pe care să-l servești în această perioadă din an. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare gustoasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de salată de vinete cu ardei copți
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de salată de vinete cu ardei copți este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este o mâncare care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat delicios!
Rețetă de salată de vinete cu ardei copți
Salata de vinete cu ardei copți este delicioasă și cu siguranță vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi ție cu ea. Noi îți vom explica pas cu pas cum să o pregătești.
Ingrediente:
-2-3 vinete medii
-2 ardei roșii mari
-2 căței de usturoi
-2 linguri de ulei de măsline extra virgin
-sucul de la jumătate de lămâie
-sare
-piper
-opțional: o mână de mărar sau pătrunjel proaspăt, tocat fin
Mod de preparare:
Începe prin a coace ardeiul. Poți face acest lucru pe o plită de gaz, pe un grătar sau în cuptor. Rotește ardeiul periodic până când coaja este complet carbonizată și ardeiul este moale. Pune-l într-un castron acoperit cu folie alimentară sau într-o pungă de plastic timp de aproximativ 15 minute. Această etapă va permite ca pielea să se desprindă ușor.
Între timp, înfige vânăta cu o furculiță și pune-o pe grătar sau într-un cuptor preîncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius. Coace-o până când este moale și pielea este complet încrețită.
După ce s-a răcit suficient, decojește ardeiul și îndepărtează semințele. Apoi, taie-l cubulețe și așază-l într-un castron mare. Scoate pulpa din vânăta și taie-o cubulețe. Adaugă vânăta peste ardei în castron.
Pisează usturoiul și amestecă-l cu uleiul de măsline și sucul de lămâie într-un bol mic. Toarnă acest dressing peste vânăta și ardei și amestecă bine. Gustă și ajustează condimentele după preferință, adăugând sare și piper.
Opțional, presară mărar sau pătrunjel tocat deasupra salatei pentru un plus de prospețime și culoare. Lasă salata de vinete cu ardei în frigider timp de cel puțin 30 de minute înainte de servire pentru a permite aromelor să se combine. Poftă bună!
Citește și: Cum să faci popcorn fără ulei. Floricele sănătoase cu puține calorii