Rețetă de file de somon la cuptor cu sparanghel și cartofi dulci. Preparatul pe care să-l gătești în seara de Valentine's Day
Publicat pe 14.02.2024 la 20:56 Actualizat pe 14.02.2024 la 21:01
Dacă vrei să-ți surprinzi partenerul în seara de Valentine's Day, dar nu ai idee ce să gătești, atunci pregătește rețeta de file de somon la cuptor cu sparanghel și cartofi dulci. Este un preparat delicios pentru Ziua Îndrăgostiților. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de file de somon la cuptor cu sparanghel și cartofi dulci
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de file de somon la cuptor cu sparanghel și cartofi dulci este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este preparatul pe care să-l gătești în seara de Valentine's Day. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de o mâncare gustoasă!
Rețetă de file de somon la cuptor cu sparanghel și cartofi dulci
Fileul de somon la cuptor cu sparanghel și cartofi dulci este ideal pentru seara de Valentine's Day. Noi îți vom explica cum să gătești pas cu pas acest preparat.
Ingrediente:
-4 fileuri de somon, de aproximativ 150 g fiecare
-1 legătură de sparanghel, tăiat la jumătate
-2 cartofi dulci, curățați și tăiați cubulețe
-2 linguri ulei de măsline
-2 căței de usturoi, mărunțiți
-1 linguriță de cimbru uscat
-sare
-piper
-suc de lămâie
-opțional: frunze de pătrunjel proaspăt, pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatura 200 de grade Celsius. Într-un bol mare, amestecă cartofii dulci cubulețe cu o lingură de ulei de măsline, usturoi mărunțit, cimbr uscat, sare și piper, până când cartofii sunt bine acoperiți.
Așează cubulețele de cartofi dulci pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Transferă tava în cuptor și coace timp de aproximativ 15 minute. După 15 minute, scoate tava din cuptor și adaugă fileurile de somon și bucățile de sparanghel. Stropește-le cu restul de ulei de măsline, sare și piper în funcție de gust.
Întoarce fileurile de somon pentru a se glăji uniform și pentru a asigura o coacere uniformă. Pune tava înapoi în cuptor și continuă să coace timp de aproximativ 10-12 minute sau până când somonul este gătit și sparanghelul este crocant.
Când este gata, scoate tava din cuptor și lasă puțin să se răcească. Servește fileurile de somon calde alături de sparanghel și cartofi dulci, stropite cu sucul de lămâie și decorate cu frunze de pătrunjel, dacă dorești. Poftă bună!