Rețetă de mâncare de fasole cu ciuperci. Un preparat special pentru masa de post
Dacă vrei să te bucuri de un preparat gustos pentru masa de post, atunci trebuie neapărat să încerci mâncarea de fasole cu ciuperci. Este o rețetă simplă și care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de mâncare de fasole cu ciuperci
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Mâncarea de fasole cu ciuperci este bogată în proteine, fibre, nutrienți esențiali și este o opțiune sățioasă și delicioasă pentru masa de post. Poți, de asemenea, să o servești cu o felie de pâine integrală pentru a obține o masă completă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos de post!
Rețetă de mâncare de fasole cu ciuperci
Ingrediente:
-2 căni de fasole uscată
-1 ceapă mare
-2 morcovi
-2 cartofi
-200 gr de ciuperci
-2 linguri de ulei de măsline
-1 lingură de pastă de roșii
-1 lingură de cimbru uscat
-1 linguriță de boia de ardei dulce
-sare
-piper
-opțional: 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Lasă fasolea la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi, fierbe fasolea în apă cu puțină sare până când devine moale. Fasolea ar trebui să stea la fiert timp de o oră, dar depinde de ce tip de fasole alegi.
Încinge uleiul de măsline într-o cratiță mare și călește ceapa tocată până devine transparentă. Adaugă morcovii și cartofii tăiați după bunul plac și călește legumele timp de 5-7 minute, amestecând din când în când.
Adaugă ciupercile tăiate și continuă să gătești pentru încă 5 minute, până când ciupercile se înmoaie și își pierd apa. Adaugă pasta de roșii, cimbrul, boiaua de ardei, sare și piper după gust. Amestecă bine pentru a combina aromele.
După ce fasolea este gătită, scurge apa și adaug-o în cratiță, amestecând ușor pentru a combina toate ingredientele. Adaugă apă fierbinte suficientă pentru a acoperi ingredientele și lasă totul să fiarbă la foc mic timp de încă 15-20 de minute sau până când legumele sunt moi și bine pătrunse de aromele condimentelor.
Presară pătrunjelul tocat deasupra și servește mâncarea de fasole cu ciuperci caldă. Poftă bună!