Rețetă de plăcinte cu gem la tigaie. Preparatul de post pe care să-l consumi cu toată familia
![Andreea Stancescu](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/andreea-stancescu-1667897915.jpg)
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 28.11.2023 la 09:10
Actualizat pe 28.11.2023 la 09:10
Gospodinele prepară numeroase rețete specifice în perioada de post. Plăcintele cu gem la tigaie se pregătesc repede și va fi nevoie de câteva ingrediente simple, care sunt la îndemâna oricui.
- Rețetă de plăcinte cu gem la tigaie
- Preparatul de post pe care să-l consumi cu toată familia
Suntem în perioada postului Crăciunului, iar gospodinele prepară numeroase rețete delicioase. Dacă nu mai știu ce să gătească, turtele cu gem sunt perfecte în acest sezon. Ele se prepată simplu și ai nevoie de puține ingrediente pentru un rezultat perfect.
Ingrediente
- 400 g făină
- 210 ml apă
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 5 g sare
- 250 g gem la alegere
Mod de preparare
Toate ingredientele necesare pentru aluat se pun într-un bol și se amestecă. Se vor frământa timp de 10 minute sau 5 minute dacă folosiți un robot de bucătărie. Aluatul se strânge în formă de bilă și se lasă la dospit timp de o oră, acoperit cu un prosop de bucătărie, la temperatura camerei.
Când a trecut timpul, pe platul de lucru se pune ulei și se răstoarnă aluatul. Se împarte în opt părți egale și se modelează în formă de bilă, apoi se mai lasă deoparte încă 15 minute, acoperite de un prosop.
Într-o tigaie antiaderentă se pune puțin ulei și se lasă la încins. Se întind turtele cu sucitorul sau cu palmele. Pentru fiecare plăcintă se adaugă 1-2 linguri de gem, apoi se împăturesc ca un plic. Ce vor coace la foc mediu 3-4 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc.
Când sunt gata, se scot pe o farfurie în care s-a pus un șervețel și se pun unele peste altele. Pentru a rămâne fragede, se pot acoperi cu un prosop din bumbac. Dacă rămân și în următoarele zile, ele se pot încălzi în tigaie sau cuptor pentru a deveni fragede.