Rețetă de prăjitură cu castraveți și lămâie. Un desert pentru clipe speciale
Publicat pe 28.11.2023 la 22:29 Actualizat pe 28.11.2023 la 22:29
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, dar totodată nu îți dorești să petreci prea mult timp în bucătărie? Rețeta de prăjitură cu castraveți și lămâie este alegerea potrivită. Un preparat pentru clipe speciale. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Prăjitură cu castraveți și lămâie
- Rețetă delicioasă
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu această rețetă delicioasă de prăjitură cu castraveți și lămâie. Trebuie să fii foarte atentă la modul de preparare dacă vrei ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.
Rețetă de prăjitură cu castraveți și lămâie
Ingrediente
- 3 ouă
- 200 grame de făină
- 3 lingurițe de praf de copt
- o linguriță bicarbonat de sodiu
- 300 grame de castraveți
- coaja și sucul de la un lime
- 150 grame de unt topit
- 180 grame de zahăr brun
- zahăr vanilat
Mod de preparare
Pentru a pregăti această delicioasă prăjitură, începi prin a unge cu unt și a tapeta cu făină o formă rotundă de copt.
Încălzește cuptorul la 170°C în timp ce pregătești ingredientele. Utilizează castraveți de tipul Fabio, tăindu-i pe lungime în două și curățându-le semințele cu o lingură. Apoi, taie-i în cuburi de 2-3 cm și pune bucățile într-un blender pentru a obține un piure fin din castraveți.
Adaugă în blender zeama de lime peste piureul de castraveți. Într-un alt vas, omogenizează untul topit, coaja de lime și zahărul până obții o pastă ușoară și aerată. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare.
Într-un alt bol, amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul și zahărul vanilat. Adaugă jumătate din amestecul uscat peste crema formată din unt și zahăr, apoi jumătate din cantitatea de piure de castraveți cu lămâie. Repetă acest proces cu cealaltă jumătate din făină și piureul de castraveți, amestecând până obții o compoziție omogenă.
Toarnă amestecul rezultat în forma de copt pregătită și introdu-o în cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când testul cu scobitoarea indică o coacere completă.
După ce este gata, lasă prăjitura să se răcească, apoi poți decora cu frișcă și felii de lămâie pentru a-i oferi un aspect încântător.
Pentru a prepara frișca cu lămâie, amestecă bine 150 ml smântână pentru frișcă și adaugă aproximativ 2 lingurițe de coajă de lime rasă și zeama de la jumătate de lime, incorporându-le în smântână.
Citește și: Rețetă de plăcinte cu gem la tigaie. Preparatul de post pe care să-l consumi cu toată familia