Rețetă de mâncare de fasole verde cu ciuperci. Un preparat delicios de post
Fasolea poate fi gătită în multe feluri și cu multe combinații de arome. Una dintre cele care te vor cuceri este cu ciuperci, în care dacă bagi condimentele potrivite, va avea un gust fabulos. Este un preparat de post, pe care îl gătești în doar câteva minute.
- Ce ingrediente adaugi în mâncarea de fasole cu ciuperci
- Este gata în câteva minute
Mâncarea de post poate fi mai delicioasă decât crezi și are o mulțime de beneficii. Are puține calorii, datorită ingredientelor pe care le adaugi, și este recomandată și pentru digestie. Fasolea este unul dintre ingredientele de bază în perioada postului, căci poate fi gătită într-o mulțime de feluri.
Rețetă de mâncare de fasole cu ciuperci
Fasolea și ciupercile sunt printre cele mai folosite îngrediente în România, atât în perioada postului Crăciunului, cât și în cel al Paștelui. Este un preparat delicios, chiar și când nu ai mult timp la dispoziție pentru a găti. Poate fi gata în doar câteva minute și nu necesită mulți bani.
Ingrediente
- 200 grame de ciuperci
- 2 căței de usturoi
- 500 grame de fasole
- ulei de măsline
- sare, piper
- o ceapă
Mod de preparare
Modul de preparare al acestei delicatese este foarte simplu. Se pun două linguri de ulei de măsline la încins într-o tigaie, preferabil de mărime mare. Se taie ceapa mărunt și se adaugă în tigaie. După ce s-a călit se pun și cuipercile. După ce s-au călit și ele, se adaugă și fasolea verde, spalată bine în prealabil. Se condimentează cu sare și piper după gust și se lasă la gătit, în tigaie. După ce fasolea este moale, poate să fie luată de pe foc ți servită.
Alte preparate delicioase de post
Gospodinele au la dispoziție o mulțime de idei de preparate de post delicioase. Dacă vrei să te bucuri de un desert delicios, poți să gătești rețeta de orez cu lapte vegetal de post.
O altă rețetă pe care poți să o încerci dacă ești un iubitor al dulciurilor este negresa de post cu nuci și gem.