Rețetă de mini tort de ciocolată cu fistic și zmeură liofilizată. Dulcele suprem pentru toată familia
Indiferent dacă sărbătorești pe cineva drag din familie, dacă vrei să faci o surpriză plăcută la o zi de naștere sau dacă doar dorești să îți surprinzi membrii familiei cu ceva dulce, un mini tort de ciocolată cu fistic și zmeură liofilizată poate fi cea mai bună alegere. Iată cum să îl prepari!
- Mini tort de ciocolată cu fistic și zmeură
- Un desert mai special
- Cum se prepară
Rețeta este simplă și prepararea acestui tort durează în jur de o oră. Răsfață-ți partenerul de viață sau familia cu un tort mai deosebit, dar simplu de făcut!
Rețetă de mini tort de ciocolată cu fistic și zmeură
Ingrediente:
- 3 ouă
- 135g unt
- 160g ciocolată cu 70% cacao
- 135g zahăr
- 60g făină de migdale
- 35g făină albă
- 1 linguriță de sare
Pentru glazură:
- 75g smântână pentru frișcă
- 50g ciocolată
Pentru topping:
- 50g fistic prăjit și tocat
- 2 linguri de zmeură liofilizată
Mod de preparare:
Mai întâi se încinge cuptorul la 170°C. Untul și ciocolata se fac bucățele și se pun într-o cratiță. Se lasă la foc mic și se amestecă până când se topesc.
Se amestecă ouăle, zahărul în bolul unui mixer. Ciocolata topită se toarnă de jur împrejurul bolului. Se amestecă cu o lingură de metal. Se adaugă făina de migdale, făina alba și sarea. Se pregătește o formă de tort cu baza detașabilă, se pune o hârtie de copt pe bază și se pune toată compoziția în formă.
Se nivelează cu o spatulă și se lasă la cuptor timp de 30-35 de minute.
Separat, smântâna pentru frișcă se pune într-un bol și se încalzește. Ciocolata se rupe în bucăți, se toarnă smântâna fierbinte și se amestecă. Acest amestec se toarnă peste blatul de tort. La final se presară deasupra fisticul tocat și zmeura liofilizată.
Citește și : Prăjitura „Cremcafe”. O rețetă simplă și pe gustul tuturor