Rețetă de prăjitură tăvălită cu migdale. Un desert rapid și gustos
Publicat pe 01.03.2022 la 22:25 Actualizat pe 01.03.2022 la 22:25
Dacă îți este poftă de un desert gustos și foarte ușor de făcut, ai venit unde trebuie. Rețeta de prăjitură tăvălită cu migdale este un preparat pe cinste, iar odată ce îl vei face, nu te vei putea abține să nu îl ai în casă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de prăjitură tăvălită cu migdale
- Un desert rapid și gustos
Rețeta de prăjitură tăvălită cu migdale este un preparat delicios, iar odată ce îl vrei prepara, nu e vei putea abține să nu îl ai în casă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o preparare!
Ingredientele
1 kg făină
500 g migdale
1 lingura anason măcinat
2 linguri scorţişoară
500 g unt
300 g zahăr
500 g miere
500 g susan prăjit
1 praf sare
Pentru servit:
200 g ciocolată neagră
2 linguri frişcă
350 g alune prăjite şi măcinate
Mod de preparare
În tava de aragaz se pune făina şi se lasă la cuptor aproximativ o oră până devine maronie. Se amestecă din când în când pentru a o ajuta să se coacă uniform. Se lasă la răcit şi apoi se cerne.
Într-un vas mare, se pun făina coaptă, sarea şi zahărul. Se adaugă susanul, migdalele măcinate, anasonul, scorţişoara şi se amestecă bine. Se topeşte untul şi se toarnă amestecând cu mâna până la încorporarea completă.
Ulterior, se pune mierea şi se amestecă pentru a obţine o pastă omogenă, de consistenţă tare. Se pune amestecul într-o formă, se tasează bine cu dosul unei linguri şi se lasă la rece pentru 24 de ore.
Apoi, se taie bucăţi care se trec prin ciocolată topită amestecată cu frişcă. Se pun prăjiturelele pe un grătar să se zvânte şi apoi se trec prin alune măcinate. După ce ați urmat acești pași, desertul este gata de servit.
Citește și: Prăjitura „Vis de cocos”. O rețetă ieftină și simplă