Rețetă de negresă marmorată cu dovleac copt. Un preparat potrivit pentru toamnă
În timpul vremii mohorâte cu care vine toamna, gospodinele sunt în căutare de tot mai multe rețete care să fie în același spirit cu anotimpul. Așadar, pe lângă cele foarte populare, se află și negresa marmorată cu dovleac copt, care este o adevărată delicatesă în toamne anotimpurile, dar în special toamna.
- Rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt
- Desertul care se va completa perfect cu atmosfera toamnei
Rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt vine în ajutorul gospodinelor, care își doresc să vină cu surprize la mesele în familie sau cu cei dragi. Acesta este un desert care se va completa perfect cu atmosfera vremii mohorâte de afară, iar membrii familiei vor încântați de această transformare a rețetei clasice de negresă.
Rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt este potrivită pentru toamnă
Trecerea la un anotimp atât de ploios și mohorât precum toamna, poate să fie pentru unele persoane motiv de tristețe. Renunțarea la atmosfera verii este un lucru dificil, astfel că oamenii au nevoie de alternative care să îi încânte și toamna. Prăjiturile sunt un prilej de bucurie pentru mulți iubitori de dulciuri, astfel că pentru a se completa cu atmosfera anotimpului, una dintre cele mai bune alegeri este negresa marmorată cu dovleac copt.
Această rețetă este o alternativă specială a rețetei clasice de negresă, cu care gospodinele au ocazia să își surprindă familia și cu ceva mai special, decât prăjiturile clasice. Pentru a o pregăti, aveți nevoie de doar câteva ingrediente și puțin timp la dispoziție. Haideți să aflăm cum se prepară.
Ingredientele necesare pentru blat
- 6 ouă medii
- 250 de gr unt
- 200 gr zahăr
- 120 ml lapte
- 25 gr de cacao pudră
- 400 gr de făină
- 2 lingurițe de esență de rom
- 7 gr de praf de copt
- Un vârf de cuțit de sare
Ingredientele pentru maromat negresa
- 250 gr de miez de dovleac
- 50 gr de zahăr pudră
- 100 gr de ciocolată amară
- 30 ml de lapte
- Între 15 și 20 de gr de unt
- O jumătate de linguriță de pudră de scorțisoară
Mod de preparare
Timpul necesar pentru prepararea prăjiturii este de aproximativ 40 de minute. Pentru început, trebuie să coaceți dovleacul și să îl lăsați să se răcească puțin, după care veți prepara blatul. Pentru blat, trebuie să adăugați într-un vas pe foc, zahăr, unt, pudră de cacao și lapte, care se vor amesteca împreună, până se vor omogeniza. După ce compoziția devine cremoasă, vasul se poate lua de pe foc. Pasul următor este să separați albușurile de gălbenușuri, iar peste albușuri se va adăuga puțină sare, în timp ce gălbenușurile vor fi amestecate cu compoziția de cacao care s-a răcit, până se vor omogeniza.
Ulterior, albușurile se mixează până devin spumă, apoi se incorporează treptat în compoziția pregătită anterior, cu ajutorul unei spatule. Făina se va cerne alături de praful de copt, care se vor adăuga și ele în compoziția pentru blat. După ce ați adăugat toate aceste ingrediente, în compoziția formată se poate pune și esența.
Montarea prăjiturii este simplă. Va trebui să preîncălziți cuptorul la 180 de grade. În acest timp, veți amesteca ciocolata cu laptele și untul, pe care le veți amesteca până se vor omogeniza. Compoziția va trebui să stea câteva minute, timp în care veți prepara dovleacul.
Apoi, se va pregăti o tavă de mărimea 23/35 cm cu hârtie de copt, în care întindeți blatul pentru negresă. Se va mixa miezul dovleacului copt cu zahărul pudră, până se va transforma sub formă de piure. Acesta se va întinde deasupra blatului de negresă. Peste el, se va adăuga și compoziția de ciocolată, care se va marmora cu o scobitoare, trecând prin blaturi. Tava cu prăjitura se bagă la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. După acest timp, se poate scoate și se va lăsa la răcit, apoi va fi gata de tăiat.