Rețetă de nuci umplute cu cremă de mascarpone. Un desert al copilăriei, nelipsit de pe masa de sărbători
Încă din copilărie, nucile umplute cu cremă sunt nelipsite de pe masa de sărbători. Fragede, mici și dulci, fac deliciul oricărui pofticios și e genul acela de desert cu care poți să îi rasfeti pe cei dragi în orice moment al zilei. Noi vă prezentăm astăzi o rețetă de nuci umplute cu cremă de mascarpone.
- Rețetă de nuci umplute cu cremă de mascarpone
- Cum se pregătește acest desert, iubit de aproape toată lumea
Nucile umplute sunt unul dintre acele deserturi speciale care ne duce cu gandul la copilărie. E adevărat, poate fi se preparat oricând, ai nevoie de ingrediente simple și nici nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie.
Rețetă de nuci umplute cu cremă de mascarpone
Ingrediente - nuci:
- 2 ouă
- 1/2 cană ulei
- 1/2 cană lapte
- 100 g zahăr
- 1 plic amoniac
- esență de vanilie
- zeamă de lămâie
- coajă de lămâie
- cca 600 g faină
Ingrediente cremă:
- 200 g mascarpone
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 2 linguri cacao
- esență de rom
Mod de preparare nuci:
-mixăți ouăle cu un praf de sare, adăugați zahărul și mixăți până se topește,
-adăugați apoi treptat uleiul și laptele, mixand bine dupa fiecare, amonicaul stins in zeama de lamaie, după care adăugați treptat făina, pana ce rezulta o coca care nu se lipeste de maini.
- înveliți apoi coca în folie alimentară și puneți la rece 30 min, după care scoateți aluatul de la rece și formați biluțe pe care le frigeți apoi în forma încalzita si unsa cu ulei, până se rumesc frumos;
Mod de preparare cremă:
-mixați untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine o spuma, adaugați mascarponele și mixați pana se incorporeaza, după care adăugați cacao, esenta și amestecați cu o lingura pana ce se omogenizeaza bine,
- umpleți apoi nucile cu cremă după care le treceți prin zahăr pudră și lăsați până a doua zi, la rece, iar apoi serviți.