Rețetă de pască cu smântână și aluat de cozonac. Cel mai delicios desert tradițional pentru Paște
Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se gândesc deja la deserturile delicioase tradiționale pe care să le prepare pentru masa de Paște. Dacă vrei să prepari cea mai delicioasă pască, noi îți prezentăm o rețetă simplă și pe placul tuturor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de pască cu smântână și aluat de cozonac
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă vrei să-ți surprinzi familia, dar și musafirii cu un desert tradițional delicios, noi îți prezentăm rețetă de pască cu smântână și aluat de cozonac, un preparat simplu și ușor de realizat pentru masa de Paște. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de pască cu smântână și aluat de cozonac
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1kg făină
- 200 g unt
- 8 gălbenușuri
- 300 g zahăr
- coajă de lămâie
- 1 cană cu lapte dulce
- 1 lingură drojdie de bere
Pentru umplutură:
- 1 kg smântâna groasă
- 3 gălbenușuri
- 1 plic de vanilie
- coajă de lămâie
- 100 g stafide
- 300 g zahăr
- câteva fructe confiate
- sare
Mod de preparare:
Pentru a prepara pasca frământăm aluatul și îl punem la dospit o oră. iar apoi împărțim în două, trei părți egale și întindem fiecare parte cu un scul. Facem coroana în jurul unei cratițe unse cu unt, iar umplutura se realizează prin adăugarea zahărul, stafidele, fructele confiate, coaja de lămâie, vanilie și galbenușurile și le frecăm separat cu smântână. În mijlocul vasului punem o parte din umplutură, dar să fie mai înaltă decât aluatul.
Adăugăm vasul la cuptor și țl cocem ca pe cozonac. Când aluatul este rumenit punem peste gura cratiței un platou și răsturnam pasca, iar apoi cu grijă întoarcem pe o farfurie. Pentru un aspect frumos, ungem aluatul cu galbenuș de ou bătut cu zahăr. Poftă bună!