Rețetă de drob de pui cu verdețuri și mirodenii. Un preparat pentru întreaga familie
Publicat pe 15.04.2022 la 09:52 Actualizat pe 15.04.2022 la 09:52
Paștele se apropie cu pași repezi, iar masa ta trebuie să fie plină de bucate delicioase. Rețeta de drob de pui cu verdețuri și mirodenii este una dintre cele mai bune preparate și cu siguranță întreaga ta familie se va bucura de gustul său unic. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
- Rețetă de drob de pui cu verdețuri și mirodenii
- Un preparat pentru întreaga familie
Rețeta de drob de pui cu verdețuri și mirodenii este un preparat gustos, de care cei dragi se vor bucura în totalitate. Un fel de mâncare foarte rapid, care nu necesită foarte mult timp la bucătărie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
Ingrediente
800 gr pipote și inimi
800 gr ficăței
3 pulpe dezosate
2 cartofi
3 legături de ceapa verde
2 cepe uscate, mai mari
12 ouă
3 legături de mărar
2-3 legături de pătrunjel
2-3 foi de dafin
15 boabe de piper
100 ml ulei
sare și piper
Mod de prepare
Se pun la fiert într-o oală cartofii curățați, pipotele și inimile și se adaugă boabele de piper și foile de dafin. După treizeci de minute se scot cartofii și se adaugă pulpele și ficatul. Se fierb împreună încă douăzeci, douăzeci și cinci de minute. Se iau de pe foc și se scurg de apă, apoi se lasă puțin să se răcorească.
Ceapa uscată se toacă mărunt și se călește în ulei. Când se înmoaie, se adaugă ceapa verde și verdeața tăiate mărunt pentru a se înmuia puțin. După ce se iau de pe foc, se lasă să se răcească puțin. Se poate alege varianta în care ceapa uscată să fie înlocuită tot cu ceapă verde, în funcție de preferințe.
Toate ingredientele se trec prin blender, nu prea mult pentru a rămâne și bucățele mai mari din pipote. Compoziția rezultată se amestecă cu ouale, pe care le batem puțin într-un bol, până se omogenizează. Se adaugă sarea și piperul pisat și se pune într-o tavă unsă și tapetată cu făină, nu foarte înaltă, pentru a se coace și în interior. Se bagă la cuptor timp de circa patruzeci de minute, la foc mic.
După ce ați parcurs acești pași, preparatul este gata și poate fi servit pe masa de Paște împreună cu toți cei dragi vouă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de drob în foietaj. Un preparat pentru sărbătoarea de Paște