Rețetă de drob în foietaj. Un preparat pentru sărbătoarea de Paște
Publicat pe 14.04.2022 la 23:47 Actualizat pe 14.04.2022 la 23:47
Paștele bate la ușă și tu nu te-ai gândit încă ce preparate din miel să pregătești pentru masa specială de sărbătoare? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de drob în foietaj. Este un preparat extrem de gustos pentru toți cei dragi!
- Rețetă de drob în foietaj
- Un preparat pentru sărbătoarea de Paște
Cu siguranță pregătești în fiecare Paște drob de miel, dar nu ști această rețetă de drob în foietaj. Acest preparat va da un aspect plăcut mesei festive și un gust la fel de special. Vei impresiona pe toată lumea cu această mâncare!
Ingrediente:
-500 gr de organe de miel
-6 ouă
-5 boabe de piper
-1 foaie de dafin
-2 legături de ceapă verde
-2 morcovi fierţi
-2 gogoşari în oţet
-2 ouă fierte
-1 ou crud
-1 legătură de pătrunjel verde
-ienibahar
-oregano
-sare
-piper măcinat
-500 gr de aluat de foietaj congelat
Mod de preparare:
Organele de la miel trebuie bine spălate și puse la fiert în apă rece alături de boabe de piper și o frunză de dafin, pentru aproximativ 30-40 de minute. În altă oală puneți la fiert morcovii curățați, iar în alt vas, cele două ouă. După ce măruntaiele au fiert suficient, lăsați-le la răcit, apoi le dați prin robot sau le tocați mărunt.
Într-un alt bol puneți carnea tocată, ceapa verde tocată, pătrunjelul, gogoșarii tăiați și morcovii și amestecați-le bine. Adăugați ouăle bătute, ienibaharul, sare, piper, oregano și omogenizați-le foarte bine. Aluatul decongelat se așează desfășurat pe masă, apoi se transferă în tava tapetată și unsă cu făină. Deasupra puneți jumătate din compoziția de drob, cele doua ouă fierte și turnați restul amestecului din carne. Acoperiți compoziția cu aluatul de foietaj, ungeți cu un ou crud și băgați la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. După ce a copt suficient, îl scoateți, îl lăsați la răcit, apoi când e răcit complet, îl feliați și îl așezați pe masa de Paște.
Citește și: Rețetă de pască cu brânză și smântână. Un preparat de-a dreptul delicios