REȚETA ZILEI: Pateuri cu pizza pepperoni
Publicat pe 25.09.2018 la 09:48 Actualizat pe 25.09.2018 la 10:50
Toată lumea are pofte câteodată. Iar, tot câteodată, aceste pofte implică lucruri considerate mai puțin sănătoase, precum foietaje sau pizza. Ei, bine, rețeta de azi ucide doi iepuri dintr-o lovitură!

Pateuri cu pizza pepperoni
fifteenspatulas.com
Toată lumea are pofte câteodată. Iar, tot câteodată, aceste pofte implică lucruri considerate mai puțin sănătoase, precum foietaje sau pizza. Ei, bine, rețeta de azi ucide doi iepuri dintr-o lovitură!
Ingrediente pateuri cu pizza pepperoni:
- 410 g roșii la conservă
- 170 g pastă tomate
- 5 crenguțe rozmarin
- 10 crenguțe cimbru
- 140 g pepperoni uscat (sau alt tip de salam), tocat mărunt
- 225 g mozzarella rasă
- 1/2 cană pătrunjel tocat mărunt
- 1 pachet aluat foietaj
- 1 ou bătut
- sare și piper
Mod de preparare pateuri cu pizza pepperoni:
Preîncălzește cuptorul la 230 grade Celsius.
Pasează roșiile împreună cu paste de tomate, până obții o textură omogenă. Toarnă mixul într-o cratiță, alături de rozmarin și cimbru, apoi gătește timp de 10 minute, la foc mediu. Amestecă frecvent.
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Salată de tortellini cu spanac grecesc
Oprește căldura și adaugă peperoni, mozzarella și pătrunjel. Adaugă sare și piper cât dorești.
Întinde aluatul de foietaj și taie dreptunghiuri, apoi amplasează o lingură din sos pe o margine a dreptinghiului de aluat. Unge marginea cu un deget umezit de oul bătut, apoi rulează aluatul pentru a forma un buzunăraș. Apasă marginile cu o furculiță. Repetă cu toate dreptunghiurile și aranjează-le pe tavă. Unge-le pe toate cu oul bătut.
Coace la cuptor timp de 20-25 minute până când foietajul devine auriu-maroniu.
REȚETA ZILEI REȚETA ZILEI: Plăcintă de roșii
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.