REȚETA ZILEI: Pateuri cu pizza pepperoni
Publicat pe 25.09.2018 la 09:48 Actualizat pe 25.09.2018 la 10:50
Toată lumea are pofte câteodată. Iar, tot câteodată, aceste pofte implică lucruri considerate mai puțin sănătoase, precum foietaje sau pizza. Ei, bine, rețeta de azi ucide doi iepuri dintr-o lovitură!
Toată lumea are pofte câteodată. Iar, tot câteodată, aceste pofte implică lucruri considerate mai puțin sănătoase, precum foietaje sau pizza. Ei, bine, rețeta de azi ucide doi iepuri dintr-o lovitură!
Ingrediente pateuri cu pizza pepperoni:
- 410 g roșii la conservă
- 170 g pastă tomate
- 5 crenguțe rozmarin
- 10 crenguțe cimbru
- 140 g pepperoni uscat (sau alt tip de salam), tocat mărunt
- 225 g mozzarella rasă
- 1/2 cană pătrunjel tocat mărunt
- 1 pachet aluat foietaj
- 1 ou bătut
- sare și piper
Mod de preparare pateuri cu pizza pepperoni:
Preîncălzește cuptorul la 230 grade Celsius.
Pasează roșiile împreună cu paste de tomate, până obții o textură omogenă. Toarnă mixul într-o cratiță, alături de rozmarin și cimbru, apoi gătește timp de 10 minute, la foc mediu. Amestecă frecvent.
CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Salată de tortellini cu spanac grecesc
Oprește căldura și adaugă peperoni, mozzarella și pătrunjel. Adaugă sare și piper cât dorești.
Întinde aluatul de foietaj și taie dreptunghiuri, apoi amplasează o lingură din sos pe o margine a dreptinghiului de aluat. Unge marginea cu un deget umezit de oul bătut, apoi rulează aluatul pentru a forma un buzunăraș. Apasă marginile cu o furculiță. Repetă cu toate dreptunghiurile și aranjează-le pe tavă. Unge-le pe toate cu oul bătut.
Coace la cuptor timp de 20-25 minute până când foietajul devine auriu-maroniu.
REȚETA ZILEI REȚETA ZILEI: Plăcintă de roșii
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.