Rețetă de paste cu sos de ardei. Preparatul este simplu și rapid
Pastele sunt des consumate de români datorită versatilității lor. Ele sunt delicioase și se pot combina cu o mulțime de ingrediente pentru ca rezultatul să fie unul delicios. Rețeta de mai jos se prepată foarte simplu, iar, cu ajutorul ei îi vei surprinde pe cei dragi.
- Rețetă de paste cu sos de ardei
- Preparatul este simplu și rapid
Această rețetă simplă de paste cu sos de ardei este delicioasă și ușor de preparat, pentru o cină în familie. Dacă ți se pare prea simplă. poți să o personalizezi adăugând alte ingrediente preferate, cum ar fi brânză parmezană rasă, fulgi de ardei iute sau frunze de busuioc proaspăt.
Ingrediente
- 300g de paste
- 2 ardei grași (roșu, galben sau verde)
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1/2 ceapă, tocată fin
- 1/2 cană de smântână (opțional)
- Sare și piper negru proaspăt măcinat
- O lingură de pătrunjel proaspăt tocat, pentru decor
Mod de preparare
Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt al dente. Scurge pastele și păstrează aproximativ o cană de apă de fiert pentru a subția sosul, dacă este necesar.
Taie ardeii în jumătate, îndepărtează semințele și cojile. Poți să-i tai în bucăți mari. Încinge o tigaie mare pe foc mediu și adaugă uleiul de măsline. Adaugă ardeii și ceapa tocată și gătește-le până când ardeii sunt moi și ceapa este translucidă, cam 8-10 minute. Adaugă usturoiul mărunțit și mai gătește încă 1-2 minute.
Transferă ardeii și ceapa într-un blender și mixează până obții o pastă fină. Dacă sosul pare prea gros, poți subția cu puțină apă de fiert în care ai fiert pastele. Poți adăuga, de asemenea, smântână dacă dorești un sos mai cremos.
Încălzește sosul de ardei într-o tigaie mare și adaugă pastele fierte. Amestecă bine pentru a acoperi pastele cu sosul. Dacă sosul este prea gros, poți adăuga puțină apă de fiert până obții consistența dorită.
Asezonează pastele cu sare și piper după gust. Poți presăra pătrunjel tocat deasupra pentru un plus de prospețime și culoare. Servește pastele calde și savurează-le!