Rețetă de paste cu fructe de mare. Preparatul cu care să-i surprinzi pe cei dragi
Publicat pe 24.01.2024 la 10:01 Actualizat pe 24.01.2024 la 10:01
Ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai gătești în această perioadă a anului? Nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru pastele cu fructe de mare. Este preparatul cu care să-i surprinzi pe cei dragi ție. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare gustoasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de paste cu fructe de mare
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Dacă îți dorești să-i surprinzi pe oamenii dragi cu un preparat ca la restaurant, atunci gătește pastele cu fructe de mare. Este un preparat care va reuși să le încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de o mâncare gustoasă!
Rețetă de paste cu fructe de mare
Ai încercat până acum pastele cu fructe de mare? Dacă nu ai făcut asta până acum, atunci este momentul perfect să o faci. Este un preparat extrem de delicios.
Ingrediente:
-250 g de paste
-250 g de fructe de mare (creveți, midii, calamari)
-3 căței de usturoi, mărunțiți
-1/2 ceapă, tocată fin
-400 g de roșii cubulețe (sau roșii cherry tăiate în jumătate)
-1/2 cană de vin alb
-sucul de la o lămâie
-2 linguri de ulei de măsline
-opțional: 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute
-sare
-piper
-pătrunjel proaspăt tocat pentru decor
Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le și păstrează-le puțin din apa de fierbere.
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin moi. Adaugă fructele de mare și gătește-le până când acestea devin opace și se gătesc. Nu supra-găti fructele de mare pentru a evita să devină cauciucate.
Toarnă vinul alb în tigaie și lasă-l să fiarbă până scade puțin. Adaugă roșiile cubulețe și lasă-le să fiarbă până când se înmoaie. Adaugă suc de lămâie, fulgi de ardei iute și ajustează gustul cu sare și piper.
Adaugă pastele fierte și amestecă-le bine cu sosul. Dacă este nevoie, adaugă puțină apă de la pastele fierte pentru a obține o consistență mai cremoasă. Servește pastele cu fructe de mare presărate cu pătrunjel proaspăt tocat. Poți adăuga și un strop suplimentar de ulei de măsline și parmezan ras, dacă dorești. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură “care se face singură”. Un desert rapid, ieftin și bun, extrem de ușor de preparat