Reţeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu. Secretul celebrului chef ca preparatul să iasă limpede
Mai puțin de trei săptămâni au rămas până la Crăciun, așa că mulți români își fac deja listele pentru cumpărături și se gândesc la preparatele pe care le vor pune pe masă de sărbători. În sezonul rece, răcitura sau piftia de porc este unul dintre cele mai iubite preparate. Reţeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu. Secretul celebrului chef ca preparatul să iasă limpede.
- Ce secret are Cătălin Scărlătescu pentru ca piftia să iasă limpede
- Celebrul chef a dezvăluit rețeta pentru un preparat ca la carte
Piftia (răciturile) de porc, este un preparat tradițional românesc care, de sărbători, nu lipsește de pe mesele românilor. Chef Cătălin Scărlătescu a spus care este secretul pentru ca acest preparat să iasă limpede.
„Oricât de mult mi-ar plăcea peştele şi fructele de mare, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale. Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți. Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, spunea chef Cătălin Scărlătescu, în urmă cu ceva timp.
Reţeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu
Ingrediente:
500 g pulpă de porc
500 g picioare de porc
1 kg cap de porc, neapărat urechi
2 morcovi mari
o rădăcină de păstârnac
o ceapă
sare
piper boabe
1-2 căpățâni de usturoi pisat
Mod de preparare:
- picioarele și capul de porc se pârlesc şi se rad bine cu lama cuţitului pentru a fi curăţate, se spală şi se pun la fiert împreună cu restul cărnurilor.
- după ce carnea este fiartă, se adaugă legumele curăţate si spălate şi se potriveşte cu sare şi piper.
- se lasă carnea să fiarbă la foc mic până se desprinde de oase;
- se scoate apoi într-o cratiţă şi se curăță de oase, apoi se taie în bucăţi potrivite, iar apoi se pune în castroane sau în vasele în care faceţi piftia.
- se pisează usturoiul şi se adaugă în supa rezultată după strecurarea zemii în care au fiert carnea şi legumele.
- supa strecurată se toarnă peste carne şi vasele se bagă la frigider pentru a se răci mai repede.