Rețetă de plăcintă cu mere cu puține calorii. Nu ai nevoie de zahăr sau făină
Publicat pe 11.02.2025 la 11:24 Actualizat pe 11.02.2025 la 11:24
Cu doar trei mere și câteva ingrediente pe care, cu siguranță, le ai deja în casă, poți să pregătești o plăcintă cu mere fabuloasă! Nu ai nevoie nici de zahăr, nici de făină, ci doar de puțină imaginație! Iată rețeta completă.
- Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu mere
- Cu ce înlocuieși zahărul și făina
Plăcinta cu mere este desertul preferat al multor români. Cu zahăr pudră pe deasupra, este un desert de top pentru multe persoane. Cu greu refuzi o felie de plăcintă proaspătă și caldă, gătită cu atenție și pasiune.
Rețetă de plăcintă cu mere, fără zahăr și făină
Rețeta de plăcintă cu mere fără zahăr sau făină pare imposibilă, aceste două ingrediente fiind esențiale pentru formarea aluatului. Însă, există o modalitate prin care poți să te bucuri de acest preparat fără grija kilogramelor în plus sau grija caloriilor!
Pe cât de importante sunt, pe atât de multe calorii aduc în organismul oamenilor zahărul și aluatul cu făină. Ei bine, există ingrediente cu care poți să le înlocuiești. Gătită după această rețetă, prăjitura cu mere devine un desert de care poți să te bucuri în orice cantitate.
Ingrediente
- 3 mere
- 100 ml de apă
- 230 de grame de fulgi de ovăz
- 100 ml de ulei vegetal
- 100 de grame de stafide
- zeama de la o lămâie
- un praf de copt
- 100 de grame de nuci măcinate
- 3 ouă
Cum gătești plăcinta
Se curăță cele trei mere și se taie cubulețe, apoi peste ele se adaugă zeama de la o lămâie. Se adaugă și stafidele și se toarnă cele 100 de ml de apă peste ele. Se zdrobește miezul de nucă și se adaugă în bol.
Într-un alt bol se bat cele trei ouă, iar după ce și-au dublat cantitatea, se adaugă în bolul cu amestecul de mere și nucă, se adaugă uleiul și se amestecă, apoi se pune un vârf de linguriță de sare. Se amestecă iar și se adaugă fulgii de ovăz măcinați. Se pune praful de copt și se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 45 de minute. La final se pudrează cu zahăr și se mănâncă.