Rețetă de popovers. Un desert făcut în casă, pe care îl vei adora. Poate fi servit și la micul dejun
Dacă aveți mai mereu poftă de dulce și nu știți ce să mai gătiți, noi avem o idee. Vă propunem să încercați această rețetă de popovers! Ai nevoie de doar cinci ingrediente pentru a face acest preparat care poate fi servit și la micul dejun.
- Rețetă de popovers
- Un desert făcut în casă, pe care îl vei adora
- Poate fi servit și la micul dejun
Dacă vei urma cu strictețe toți pașii de mai jos, apoi nu va îți mai rămâne decât să te bucuri de rezultatele obținute. Cu siguranță cei care vor gusta acest preparat îți vor lăuda talentul în bucătărie. Iată cum trebuie să procedezi de acum, dar și ce e important să știi când vine vorba de ingrediente.
Rețetă de popovers
Ingrediente:
- 15 gr unt topit şi răcit + 1 lingură unt topit pentru uns tava
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 1/2 linguriţă sare
- 125 gr făină
Pentru servire
- unt topit şi zahăr cu scorţişoară sau unt şi gem său
- nutella sau dulce de leche
Mod de preparare:
- amestecă bine cu telul ouăle, untul topit şi răcit, sarea şi laptele;
- adaugă apoi făina, toată odată, şi amestecă, din nou, cu telul, până nu se mai văd cocoloaşe mari de făină;
- unge formele de muffins cu unt topit;
- dă tava la cuptorul încins la 200C pentru 2 minute;
- scoate apoi tava fierbinte cu atenţie şi se umple formele până la jumătate cu aluatul de gogoşi;
- dă din nou tava la cuptor pentru 40 minute. În timpul coptului, nu deschideţi uşa cuptorului;
- după ce le scoateți din cuptor, este recomandat să le lăsați să se răcorească. Cele pe care le veţi servi cu unt, gem, nutella sau dulce de leche le lăsaţi simple.