Rețetă de gem din fructe. Cum trebuie să procedezi, pas cu pas
Publicat pe 30.05.2023 la 17:14 Actualizat pe 30.05.2023 la 17:14
Fără doar și poate, multe gospodine obișnuiesc să facă delicatese delicioase pentru a avea o cămară plină mereu, chiar și în timpul anotimpului rece. Noi îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă de gem din fructe. Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas.
- Rețetă de gem din fructe
- Cum trebuie să procedezi
Nu este pentru nimeni un secret faptul că românii îndrăgesc delicatesele preparate acasă. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi anul, noi îți prezentăm cum trebuie să procedezi dacă vrei să faci un gem din fructe delicios.
Iată ce fructe sunt cele mai potrivite pentru această rețetă. Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de rezultate.
După cum bine știm cu toții, fructele sunt bogate în vitamine și sunt recomandate atunci când vine vorba de un stil de viață sănătos.
Rețetă de gem din fructe
În mod obișnuit, stabilim proporția de 300 de grame de zahăr pentru fiecare kilogram de fructe, indiferent de tipul acestora. După ce punem gemul la fiert, așteptăm în jur de 10-15 minute, pentru ca fructele să se înmoaie corespunzător. Acum este momentul potrivit să facem o probă de gust pentru a ne da seama în ce măsură gemul este dulce sau acru.
Extragem cu grijă aproximativ 1-2 linguri de gem și le punem pe o farfurioară, permițându-le să se răcească puțin înainte de a le degusta. Dacă simțim că gemul mai are nevoie de zahăr pentru a fi perfect echilibrat, adăugăm cantitatea pe care o considerăm necesară și continuăm procesul de fierbere.
Din ce fructe se face gemul
Gemul poate fi preparat dintr-o varietate impresionantă de fructe, fiecare oferindu-i propria aromă și textură. Fructele proaspete și coapte sunt cele mai potrivite. De la zemoasele căpșuni și piersici, la suculentele prune și mere, sau exoticele mango și papaya, există o mulțime de opțiuni pentru aceste delicatese.
Cu atât mai mult, putem face gemuri din fructe exotice precum mango, ananas sau kiwi. Iar dacă preferăm ceva mai acidulat, gemurile de lămâie, portocale sau coacăze pot adăuga o notă răcoritoare.. Indiferent de alegerea noastră, procesul de transformare a acestor fructe în gemuri delicioase ne permite să savurăm și să păstrăm gustul și aroma naturală a fructelor pe care le iubim.
Citește și: Rețetă de miere de păpădie. Cum să o prepari acasă și care sunt beneficiile ei