Rețeta de post! Prăjitură vieneză fără coacere! Desertul ideal care e gata rapid
Deserturile fără coacere se numără printre preferatele gospodinelor, pentru că, nu necesită mult timp. În această seară îți prezentăm o rețetă de post de prăjitură vieneză fără coacere. Desertul ideal care e gata rapid.
- Cum faci cea mai bună prăjitură vieneză, fără coacere
- Desertul ideal care e gata rapid
Așa-i că atunci când te ”lovește” pofta de dulce nu ai vrea să stai ore în șir până să faci un desert de casă de care să te bucuri împreună cu cei dragi? Ei bine, noi îți prezentăm o idee de rețetă de prăjitură de post. Se prepară rapid și nu necesită coacere.
Rețeta de post! Prăjitură vieneză fără coacere!
Ingrediente:
- 1 bucată foaie de vafe
- 250 g biscuiți
- 200 ml suc de portocale
- 20 g fulgi de cocos
Primul strat
- 400 ml apă
- 300 g zahăr
- 125 g unt
- 100 g ciocolată neagră
- 200 g fulgi de cocos
- 250 g biscuiți măcinați
Al doilea strat
- 50 ml apă
- 150 g zahăr
- 125 g unt
- 100 g ciocolată neagră
- 200 g nuci măcinate
Glazura
- 200 g ciocolată neagră
- 6 linguri ulei rafinat
Mod de preparare:
- pentru primul strat, pune apa într-o cratiță pe foc.
- adaugă zahărul și amestecă până se dizolvă.
- pune apo untul, ciocolata neagră și amestecă până se topește, scrie dcnews.ro.
- în momentul în care amestecul a ajuns la punctul de fierbere, ia compoziția de pe foc.
- adaugă fulgii de cocos și biscuiții măcinați și amestecă bine până vei obține o compoziție consistentă și omogenă.
- întinde compoziția obținută pe o foaie de vafe.
- acoperă cu un strat de biscuiți însiropați în suc de portocale.
- pentru cel de-al doilea strat, pune apa la fiert într-o cratiță și adaugă zahărul.
- amestecă până se topește și adaugă untul, ciocolata neagră și amestecă din nou.
- când amestecul a ajuns la punctul de fierbere ia compoziția de pe foc.
- adaugă nuci măcinate și amestecă bine
- pune compoziția obținută peste stratul de biscuiți și întinde bine compoziția pe toată suprafața, iar apoi pune la frigider pentru 25 de minute.
- pune ciocolata neagră într-un bol, adaugă ulei și bagă vasul la cuptorul cu microunde pentru 5 minute.
- toarnă glazura peste prăjitură și presară cu fulgi de cocos și lasă totul la frigider încă 15 minute.
Poftă bună!