Rețetă de prăjitură cu brânză de vaci și pere. Desert simplu de preparat și foarte delicios
Dacă ai poftă de ceva dulce și vrei să pregătești ceva simplu și rapid, atunci iată că avem soluția pentru tine. Îți prezentăm rețeta de prăjitură cu brânză de vaci și pere. Ai nevoie de puține ingrediente.
- Cum poți să prepari rapid prăjitura cu brânză de vaci și pere
- Ingredientele de care ai nevoie
Tuturor ne place dulcele, dar e și mai sănătos dacă prepari prăjiturile tale preferate chiar în propria ta bucătărie. Pentru astăzi vă recomandăm o rețetă de prăjitură simplă, dar care are un gust ce cu siguranță vă va surprinde.
Ingrediente pentru aluat:
- 375 g făina;
- 185 g zahăr;
- un praf de sare;
- un plic de zahăr vanilat;
- 185 g unt topit
Pentru umplutura de pere:
- 1 kg pere curăţate de coajă şi seminţe;
- 7 linguri zahăr;
- o linguriţă scorţişoară.
Ingrediente pentru crema de brânză
- 150 g unt moale;
- 125 g zahăr;
- esenţă de pere;
- doua ouă;
- 450 g brânză de vaci;
- un plic de praf de budincă cu gust de vanilie
Mod de preparare rețetă cu brânză de vaci și pere
Mai înainte de toate ne vom ocupa de umplutura de pere. Vom curăța perele de coajă, iar ulterior le vom da pe răzătoarea mare și le vom căli împreună cu zahărul până când vor scădea.
Acestea se vor lăsa să se răcească, apoi se vor amesteca cu o linguriță de scorțișoară. Pornim cuptorul pentru a fi încălzit, iar ulterior vom pregăti altuatul. Vom amesteca toate ingredientele cu mâna până când se va obține o compoziție nisipoasă.
Într-o tavă unsă cu unt se va pune 3/4 din aluat și se va apăsa cu podul palmei. Se pregătește ulterior crema de brânză. Pentru crema de brânză vom mixa untul moare până când acesta devine cremos, apoi vom adăuga zahărul și estența de pere. Toate ingredientele se vor mixa și se vor incorpora bine ouăle, unul câte unul, după care se va adăuga și brânza și praful de budinică până când se vor omogeniza.
Peste aluatul din tavă se va pune umplutura de pere, apoi crema de brânză, iar spre final se va adăuga și aluatul ce a mai rămas. Tava urmează să se introducă la cuptor până când prăjitura se rumenește.