Rețetă de prăjitură cu ciocolată și fructe de pădure. Un desert ușor de preparat și delicios
Dacă ești în pană de idei la capitolul deserturi, poți încerca o rețetă ușoară de preparat și rapidă. Fructele de pădure se potrivesc în mai multe combinații, fie că este vorba de înghețată sau de prăjituri.
- Rețetă de prăjitură cu ciocolată și fructe de pădure
- Un desert ușor de preparat și delicios
Fructele de pădure și ciocolata pot să transforme un desert într-unul cu totul special, cu care poți să îți impresionezi invitații. În rândurile de mai jos, îți prezentăm ingredientele de care ai nevoie și cum poți să pregătești acest desert.
Rețetă de prăjitură cu fructe de pădure și ciocolată
Ingrediente:
Blat
4 ouă
8 linguri zahăr
8 linguri făină
2 linguri cacao neagră
6 linguri ulei
6 linguri lapte
un plic praf de copt
sare
Jeleu de fructe:
200 gr fructe de pădure
apă
zahăr
amidon
Crema de ciocolata:
200 ml frișcă lichidă neîndulcită
zahăr
125 gr ciocolată albă
100 gr ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește crema, pentru că va trebui să stea câteva ore la rece. Pentru acest pas este nevoie de frișcă și zahăr, care se bat bine și se pun într-un foc vas și se lasă pe foc. Mai apoi, se pune și ciocolata în același vas la topit, iar după ce s-a răcit complet, poate fi lăsată la frigider pentru cel puțin două ore.
Între timp, poate fi pregătit blatul, iar pentru acest pas, se amestecă albușurile cu sare, iar mai apoi când s-a obținut o spumă, se adaugă și zahărul. Se mixează pentru încă câteva minute, iar mai apoi, se pun uleiul, gălbenușurile și laptele.
Este important ca aceste ingrediente să fie adăugate treptate, urmând ca mai apoi să fie puse și făina, praful de copt și cacao. Blatul trebuie lăsat la copt pentru 25 de minute, la 175 de grade.
Jeleul de fructe se obține prin amestecarea fructele cu puțină apă, amestec care se pune în blender. După ce compoziția este omogenă, se pune pe foc într-un alt vas și se adaugă zahărul, iar după alte câteva minute, se adaugă și amidonul dizolvat în apă.
După ce crema a fost lăsată la frigider pentru câteva ore, se poate asambla prăjitura. Se taie blatul în două, se adaugă o parte din jeleul de fructe, iar mai apoi crema și se continuă tot așa, ca la final, desertul să fie lăsat la rece.