Rețetă de prăjitură cu nucă și cremă pufoasă de vanilie. Este delicioasă și savuroasă
Publicat pe 05.02.2025 la 00:26 Actualizat pe 05.02.2025 la 00:26
Rețeta de prăjitură cu nucă și cremă de vanilie este delicioasă și se gătește repede. Orice iubitor de dulciuri este un mare fan al acestui desert. Iată rețeta completă și un mic secret care te ajută să obții o cremă pufoasă, care rămâne la fel de aerată.
- Cum să gătești o prăjitură delicioasă cu cremă de vanilie
- Se decorează cu nuci și are un gust fabulos
Prăjiturile românești sunt cele mai delicioase. Dacă vrei să te bucuri de un desert cremos și savuros, care ți se topește în gură, aceasta este rețeta pe care o căutai.
Rețetă de prăjitură cu cremă de vanilie și nucă
Pentru o prăjitură gătită corect ai nevoie de o cremă pufoasă, aromată și care își menține volumul chiar și la câteva ore după ce ai scos-o din cuptor. Pentru acest lucru trebuie să adaugi un ingredient secret, dar și să respecți câțteva reguli.
Partea bună la prăjituri este că poți să le decorezi așa cum îți dorești, iar în acest caz nuca îți vine în ajutor. Poți să păstrezi miezul întreg, sau poți să îl mărunțești în funcție de propriile preferințe. De asemenea, poți să adaugi și alte ingrediente care ar putea să o ajute să arate fabulos!
Cum gătești desertul
Comparativ cu alte rețete, care necesită mult timp petrecut în bucătărie, această prăjitură se gătește repede și rezultatul este savuros. Piesa de rezistență este crema de vanilie, motiv pentru care trebuie să fii atent la modul în care o gătești, astfel încât să nu aibă cocoloașe sau să nu aibă volumul și consistența dorită.
Ingredientele pentru blat
- 1 plic de praf de copt
- 6 ouă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 200 g nuci măcinate
- 150 g făină
- 200 g zahăr
Ingrediente pentru cremă
- 250 g unt
- 50 g amidon de porumb
- 4 gălbenușuri
- 500 ml lapte
- 150 g zahăr
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol se bat ouăle cu zahărul până când se fac spumă. Se adaugă făină, esența de vanilie, praful de copt, nuca măcinată și se amestecă.
Se tapetează tava cu hârtie de copt, iar compoziția pentru blat se toarnă în tavă. Se coace timp de aproximativ 25 de minute până când trece testul scobitorii. După ce s-a copt se lasă la răcit, iar mai apoi se taie în trei foi egale.
Între timp se pregătește crema pentru prăjitură. Se amestecă gălbenușuri cu zahăr, puțin lapte receși amidon până când ingredientele se omogenizează și nu rămân cocoloașe. Se pune cratița cu cremă pe foc și se adaugă restul de lapte, iar mai apoi se amestecă încet. Treptat crema trebuie să se îngroașe și să își mărească volumul. După ce s-a îngroșat se ia pe foc, se adaugă untul moale și se mixează.
Pasul următor este să formezi prăjitura. Se unge o bucată de blat cu cremă de vanilie, se pune celălalt blat peste și se unge și aceea, iar mai apoi se pune și celălalt blat pe deasupra. Pentru un gust savuros poți să bați frișcă lichidă, iar peste ea să adaugi nuci mărunțite sau întregi. Prăjitura se lasă minim 3 ore la frigider.