Rețetă de prăjitură cu vanilie și nucă. Este ideală pentru masa de Paște
Masa de Paște are rolul de a uni familia și prietenii într-un moment special. Gospodinele pregătesc cele mai delicioase preparate pe care să le împartă cu cei apropiați, iar rețeta de mai jos este ideală pentru a fi servită ca desert.
- Rețetă de prăjitură cu vanilie și nucă
- Este ideală pentru masa de Paște
În multe culturi, masa de Paște are o semnificație religioasă puternică, marcând învierea lui Iisus Hristos. În acest moment, gospodinele prepară cele mai delicioase mâncăruri, iar deserturile nu pot să lipsească. Rețeta de mai jos este simplă și are un efect foarte bun pentru papilele gustative ale tuturor invitaților.
Toată familia și prietenii se adună împreună într-un moment de bucurie și unitate. Oamenii se adună în jurul mesei pentru a împărtăși mâncare și povestiri, pentru a-și aminti și a crea noi amintiri împreună. Pentru ca totul să fie ideal, este nevoie și de rețete inedite care să îndulcească pe toată lumea. Prăjitura cu vanilie și nucă se prepară simplu și este foarte gustoasă.
Ingrediente
Pentru aluat
- 200g unt la temperatura camerei
- 200g zahăr
- 4 ouă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 200g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 100g nucă măcinată
Pentru cremă
- 500ml lapte
- 4 linguri de făină
- 4 linguri de zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180°C și unse o tavă de copt cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.
Pentru a pregăti aluatul, mixează untul moale cu zahărul până când obții o compoziție pufoasă și omogenă. Adaugă ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare adăugare. Adaugă apoi extractul de vanilie și amestecă bine.
Încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt în compoziția de unt și ouă. Amestecă până când toate ingredientele sunt încorporate. Adaugă nucile măcinate și amestecă ușor până se omogenizează în aluat. Toarnă aluatul în tava pregătită și nivelează suprafața cu o spatulă.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul prăjiturii trebuie să iasă curată).
Între timp, pregătește crema. Amestecă laptele, făina și zahărul într-un ibric și fierbe pe foc mediu, amestecând constant, până când se îngroașă. Adaugă extractul de vanilie și continuă să fierbi încă un minut, apoi lasă crema să se răcească. După ce prăjitura s-a răcit complet, taie-o în pătrate sau dreptunghiuri și servește fiecare bucată cu o lingură generoasă de cremă de vanilie.