Rețetă de prăjitură cu miere și căpșuni. Un desert delicios de post
Publicat pe 28.04.2024 la 16:29 Actualizat pe 28.04.2024 la 16:29
Dacă vrei să îi surprinzi pe oamenii dragi cu un desert delicios, însă nu știi ce să mai faci pentru că este post, ești în locul potrivit. Noi îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă de prăjitură cu miere și căpșuni. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de prăjitură cu miere și căpșuni
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu la tine acasă această rețetă delicioasă de prăjitură cu miere și căpșuni.
Este important de precizat că trebuie să fii foarte atentă la modul de preparare dacă îți dorești ca rezultatul final să fie pe măsura așteptărilor. Acest desert poate fi pe placul pofticioșilor.
Rețetă de prăjitură cu miere și căpșuni
Ingrediente
- 1 cană de făină de grâu integral
- 1/2 cană de miere
- 1/2 cană de lapte de migdale sau de soia
- 1/4 cană de ulei de cocos (topit)
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/4 linguriță de sare
- 1 cană de căpșuni proaspete, tăiate cubulețe
Mod de preparare
Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180°C. Unge ușor o tavă de copt cu ulei de cocos sau folosește hârtie de copt.
Într-un castron mare, amestecă făina, praful de copt și sarea. Într-un alt castron, amestecă mierea, laptele de migdale (sau de soia), uleiul de cocos și extractul de vanilie până când obții o compoziție omogenă.
Adaugă treptat amestecul lichid peste ingredientele uscate și amestecă până când se omogenizează. Pune căpșunile tăiate cubulețe și amestecă ușor pentru a le încorpora în aluat.
Toarnă amestecul rezultat în tava pregătită și nivelează suprafața cu o spatulă. Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii (adâncind o scobitoare în mijlocul prăjiturii - dacă iese curată, este gata).
După ce este coaptă, lasă prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi transfer-o pe un grătar pentru a se răci complet. Taie prăjitura în pătrate sau în bucăți după preferință și servește cu un strop de miere și câteva căpșuni proaspete.
Citește și: Rețetă de pilaf turcesc cu ardei și roșii. Este un preparat simplu și delicios