Rețetă de prăjitură cu prune și miere. Desert de post pentru întreaga familie
Publicat pe 23.04.2024 la 23:39 Actualizat pe 23.04.2024 la 23:39
Îți dorești să pregătești ceva delicios pentru tine și cei dragi, dar nu știi ce să faci? Dacă da, ești în locul potrivit, pentru că noi îți prezentăm o rețetă delicioasă de prăjitură cu prune și miere. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Prăjitură cu prune și miere
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, pentru a face această rețetă delicioasă de post la tine acasă. Nu ai nevoie de prea mult efort și nu vei petrece nici prea multă vreme în bucătărie.
Este important de precizat faptul că trebuie să fii foarte atentă atunci când vine vorba de modul de preparare dacă îți dorești ca rezultatele desertului tău să fie pe măsura aștepătilor. Rețeta este una simplă, rapidă, dar și delicioasă. Poate fi pe placul pofticioșilor din familia ta.
Rețetă de prăjitură cu prune și miere
Ingrediente
- 250g prune proaspete, fără sâmburi, tăiate în bucăți
- 200g făină
- 150g zahăr
- 100ml ulei vegetal
- 100ml apă
- 3 linguri miere
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță esență de vanilie
- Un praf de sare
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă pentru copt cu ulei sau folosiți hârtie de copt. Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea.
Adăugați uleiul vegetal, apa și esența de vanilie în amestecul de ingrediente uscate și amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Turnați aluatul în tava pregătită și nivelati-l uniform.
Distribuiți bucățile de prune uniform peste aluatul din tavă. Încălziți mierea puțin la microunde sau într-un vas mic pe foc, doar până se lichefiază ușor, apoi turnați-o uniform peste prunele din tavă.
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când devine aurie și trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în centrul prăjiturii trebuie să iasă curată).
Lăsați prăjitura să se răcească în tavă timp de aproximativ 10 minute, apoi tăiați-o în părți egale și serviți-o caldă sau la temperatura camerei.
Citește și: Rețetă de cremșnit de post. Are un gust delicios și o consistență care ți se topește în gură