Rețetă de cremșnit de post. Are un gust delicios și o consistență care ți se topește în gură
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 23.04.2024 la 10:36
Actualizat pe 23.04.2024 la 10:36
Cremșnitul este desertul copilăriei și rareori se întâmplă să dia greș cu el, fiind pe placul tuturor. Poți să te bucuri de el și în perioada postului, căci există o rețetă adaptată și pentru această perioadă a anului. Iată cum se gătește.
- Cum gătești cremșnit de post
- Rezultatul te va surprinde
Deserturile de post pot fi la fel de delicioase precum cele obișnuite, dacă știi ce ingrediente să adaugi. O idee fabuloasă pentru serile în familie poate fi cremșnitul, varianta de post.
Este la fel de gustos ca cel original și aproape că nu se simte nicio diferență la gust și consistența pe care o are.
Rețetă de cremșnit de post
Rețeta de cremșnit este foarte ușoară și au nevoie de ingrediente ieftine, astfel că nu va fi un efort financiar să îl gătești, spre deosebire de alte prăjituri.
Ai, totuși, nevoie de ceva mai mult timp petrecut în bucătărie. Vestea bună este că rezultatul va fi pe măsura efortului pe care îl depui.
Ingrediente
- 1 litru de lapte de soia
- 2 pachete de budincă de vanilie
- 2 foi de cremșnit în formă de dreptunghi
- 2 plicuri de zahăr vanilinat
- un pachet de margarină
- esență de vanilie după gust
- un praf de sare
- coaja rasă de la o lămâie
- 150 de grame de zahăr
Mod de preparare
Se pune pe foc o oală în care se toarnă 750 ml de lapte, zahărul și cel vanilinat. Se amestecă la foc mic pentru a nu se prinde. Într-o altă oală de adaugă restul de lapte și cele două pachete de budincă, apoi praful de sare. Se amestecă până când se îngroașă și se formează o cremă pufoasă.
Amestecul se adaugă peste cel din oala de pe foc, după ce laptele începe să clocotească și se amestecă pentru a evita cocoloașele. După ce s-au incorporat, se adaugă și coaja rasă de la o lămâie. După ce a fiert, se adaugă margarină tăiată cuburi și esența de vanilie.
Se pregătește prima foaie de cremșnit și se toarnă crema peste aceasta. După ce s-a întins uniform, se pune și cealaltă foaie de cremșnit pe deasupra. Se lasă la răcit timp de câteva ore. După ce s-a răcit, se mai bagă la frigider încă aproximativ 4 ore. Pe deasupra se poate presăra zahăr vanilinat.
Alte rețete delicioase de post
Dacă cremșnitul nu este pe placul tău sau doar vrei să încerci și alte deserturi de post, există mai multe rețete care îți stau la dispoziție.
Rețeta de turtă dulce de post are un aromă incrediblă și este fragedă. Poate fi gătită din foarte puține ingrediente.
O altă rețetă care ar putea să îți placă este cea de prăjitură cu pere și nuci, potrivită pentru această perioadă a anului.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu portocale. Desertul de post pe care să-l pregătești celor dragi