Rețetă de prăjitură japoneză fără făină. Desertul din doar trei ingrediente de care te vei îndrăgosti pe loc
Ai încercat vreodată prăjitura japoneză?! Nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici măcar de făină. Se pregătește foarte ușor și are un gust fresh, aromat, un gust pe care nu îl vei putea uita prea curând. Ei bine, desertul este foarte ușor de preparat și nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie.
- Cel mai delicios desert
- Gata într-un timp scurt
- Ai nevoie de doar 3 ingrediente
Am pregătit pentru tine cea mai simplă rețetă de prăjitură japoneză fără făină. Ai nevoie de doar trei ingrediente și câteva zeci de minute petrecute în bucătărie pentru cel mai delicios desert al verii.
Rețetă de prăjitură japoneză fără făină
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Ingrediente:
- 3 ouă
- 120 g ciocolată albă
- 120 g cremă de brânză nesărată
Mod de preparare:
1. Se separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se pun la frigider. Se preîncălzește cuptorul la temperatura de 170 grade Celsius.
2. Ciocolata albă se topește la bain marie, amestecând continuu cu ajutorul unei spatule. Ulterior se adaugă crema de brânză nesărată.
3. Se amestecă ușor până se omogenizează. Se adaugă apoi și gălbenușurile. Se spumează albușurile până obțineți o spumă tare. Se pune o treime din albușuri peste crema de brânză.
4. Se amestecă fără oprire. Celelalte două treimi se adaugă și ele, mixând treptat. Se pune tot amestecul într-un vas termorezistent. Se toarnă apă fierbinte în tava cuptorului și în mijloc se pune vasul.
5. Desertul se lasă la cuptor timp de 15 minute la 170 de grade, apoi 15 minute la 160 de grade. După acest timp, se lasă desertul în cuptor încă 15 minute, apoi e gata de servit.