Rețetă de prăjitură ora 12. Delicioasă și simplă de preparat
E duminică și vrei să-ți surprinzi familia cu un desert simplu și rapid. Noi îți propunem pentru astăzi rețeta de prăjitură ora 12. Iată care sunt pașii și de ce ingrediente ai nevoie.
- Rețetă simplă pentru zilele de weekend
- Mod de preparare rapid
Rețetă simplă de prăjitură ora 12
Dacă vrei să pregătești pentru cei dragi rețeta de prăjitură ora 12, atunci trebuie neapărat să respecți instrucținile, să ai în casă următoarele ingrediente și să treci la treabă. Cu această prăjitură vei da gata pe toți.
Pentru blat ai nevoie de:
3 ouă
150 g zahăr
extract de vanilie
50 g unt
20 ml apă
50 g cacao
160 g făină
un praf de copt
Pentru glazură îți trebuie:
150 g ciocolată
20 g unt
20 ml lapte
Pentru sirop vei avea nevoie de:
100 g zahăr
200 ml apă
un plin de cafea instant
extract de rom
ciocolată
200 ml de smântână
Mod de preparare
Vom începe să ne ocupăm de blat. Vom amesteca făina cu cacao și praf de copt, după care într-un vas separăm ouăle și vom avea nevoie de albușuri.
Albușurile se vor bate bine și se adaugă treptat zahăr. Ulterior se adaugă gălbenușurile, apa și estența. După două minute se va turna și amestecul obținut din făină, cacao și praf de copt, iar la finalul se va pune untul.
În tot acest timp pregătim o tavă și adaugăm compoziție. Se va băga la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute. Lăsăm prăjitura la copt și facem siropul.
Se pune apa la fiert cu zahărul, după care se amestecă în ea și plicul de cafea instant. Se pune extractul și se amestecă. Prăjitura se scoate din cuptorm, se taie marginile și apoi se taie în pătrățele egale. Pe deasupra se pune siropul și se lasă să se îmbibe.
Vom începe să ne ocupăm și de glazură. Se adaugă ciocolata, laptele și untul și se pune la fiert până când se obține o compoziție omogenă. Compoziția se pune ulterior peste prăjitură. Se bate ulterior smântana cu zahărul și se va decora fiecare prăjitura cu frișca obținută. Se pune ciocaltă pe deasupra.