Rețetă de prăjitură dalmațian. Un desert gustos și rapid
Publicat pe 18.02.2022 la 15:47 Actualizat pe 18.02.2022 la 15:47
Dacă îți este poftă de o gustare pe cinste pentru un sfârșit de săptămână și încă nu ai nicio idee, ei bine, aici ai răspunsul pe care îl căutai. Prăjitura dalmațian este simplă, gustoasă și foarte ușor de preparat. Un desert pe care vei vrea să îl ai tot timpul pe masă! Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara-o.
150 g ciocolată albă
250 g unt
225 g zahăr pudră
2 pachete zahăr vanilat
6 ouă
400 g făină
1 praf de copt
100 g nuci
80 ml apă minerală
60 g smântână pentru frişcă
Mod de preparare
Se freacă untul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, apoi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul. Se toarnă în ploaie făina amestecată cu praful de copt, albuşurile bătute spumă şi nuca tocată mărunt.
Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se pune la copt, în cuptorul bine încins. Se lasă 20 – 25 de minute.
Ciocolata se rade şi se amestecă cu apa minerală într-un ibric care se ţine în apă caldă, până se obţine o cremă. Se toarnă pe prăjitură şi se lasă 2 – 3 ore să se întărească. Ciocolata albă se rade şi, la fel ca mai sus, se amestecă cu smântâna. Când se obţine o compoziţie omogenă, se ornează prăjitura. Se lasă la rece 30 de minute, se taie şi se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă prăjtura Ochi de pisică. Cel mai gustos și arătos desert