Rețetă de prăjitură pufoasă și aromată. Ai nevoie de câteva ingrediente pentru un desert delicios
Publicat pe 22.02.2025 la 10:19 Actualizat pe 22.02.2025 la 10:19
Cu doar câteva ingrediente poți să gătești o prăjitură delicioasă și pufoasă. Va fi, cu siguranță, pe placul familiei și este gata în mai puțin de o oră.
- Rețetă de prăjitură pufoasă și aromată
- Ai nevoie de câteva ingrediente pentru un desert delicios
Pentru o prăjitură pufoasă, este bine să te asiguri că ai scos toate ingredientele din timp de la frigider și să fie la temperatura camerei. Este indicat să cerni făina înainte de o adăuga în amestec. Nu ar trebui să lipsească nici praful de copt din amestec, pentru că așa te asiguri că va crește frumos, doar că nu trebuie exagerat. O linguriță de praf de copt este suficient pentru ca prăjitura să fie pufoasă.
Rețetă de prăjitură pufoasă și aromată
Ingrediente:
- trei ouă
- praf de copt
- 14 linguri de făină
- ulei
- 14 linguri de lapte
- sare
- zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă ouăle cu zahărul. Se bat bine, iar mai apoi se adaugă zahărul vanilat și sarea. Se amestecă din nou până când amestecul este omogen. Treptat, se toarnă și laptele și se amestecă din nou. Se cerne făina, se adaugă și praful de copt și se amestecă iar.
Trebuie amestecat ușor, astfel încât prăjitura să fie aerată. Se ia o tavă tapetată cu hârtie de copt, se toarnă amestecul și se lasă la cuptor pentru jumătate de oră, la 180 de grade Celsius și nu mai mult doar dacă prăjitura conține cu prune, care are nevoie de o temperatură mai mare pentru a fi gata.
După ce este gata, se lasă la răcit 10-15 minute, iar mai apoi se taie și se adaugă zahăr pudră, fructe sau toppingurile preferate.
Dacă vrei un gust mai intens, este bine să se adauge, pe lângă zahăr vanilat, și suc de portocale și/sau extract de vanilie ori doar suc de lămâie în amestec. În compoziție se mai poate pune și cacao, fulgi de ciocolată, stafide sau nuci mărunțite, dar dacă folosești stafide pe deasupra, trebuie lăsate la înmuiat câteva minute.