Ce se întâmplă dacă pui prea multă făină în compoziția prăjiturilor. Care este cantitatea potrivită a acestui ingredient
Publicat pe 13.02.2024 la 18:19 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:38
Poate și tu te numeri printre persoanele care au încercat să prepare o prăjitură și, din greșeală, este posibil să fi pus o cantitate mult prea mare de faină. Ei bine, orice gospodină trebuie să știe ce se întâmplă dacă pui prea multă făină în compoziția prăjiturilor. Iată, însă, care este cantitatea potrivită a acestui ingredient!
- Ce se întâmplă dacă pui prea multă făină în checuri sau blaturi de tort
- La asta trebuie să fii atent când pregăteşti un desert
Îți este poftă de ceva dulce și vrei să prepari un chec sau un tort? Ei bine, există un secret pe care orice gospodină trebuie să îl știe pentru a știi cum trebuie să procedeze cu făina pentru în cazul deserturilor.
Ce se întâmplă dacă pui prea multă făină în checuri sau blaturi de tort
Puține bucătărese știu, însă, când vine vorba despre deserturi, în general checurile sau torturile, de o mare importanță este făina care se folosește în procesul de preparare a acestora.
Există, astfel, câteva detalii la care trebuie să fii atentă. În primul rând trebuie să ții cont de tipul de făină care se folosește pentru a prepara deserturi.
Așadar, principala diferență dintre făina pentru deserturi și cea universală constă în nivelul de proteine. În timp ce cea folosită în prepararea checurilor sau a torturilor este compusă din aproximativ 8% proteine, cealaltă conține în jur de 11% proteine.
De asemenea, brutării aleg să folosească făină pentru deserturi în loc de cea universală atunci când vor să reducă nivelul de gluten dintr-o rețetă. În acest fel, produsele de patiserie ies mult mai pufoase.
Cum să gătești cu făina pentru deserturi
În acest fel, făina fină, folosită pentru deserturi, este măcinată sub formă de pudră ușoară, ajutând-o astfel să absoarbă mai bine apa.
Chiar dacă se folosește exact că oricare altă făină, trebuie, însă, să ai grijă să nu o amesteci prea mult timp fiindcă produsul final va fi mai dur decât îți dorești.
La fel de importantă de menționat este și cantitate. Prea puțină făină va conduce la aluaturi și blaturi moi, care nu vor crește suficient și se vor lăsa în jos imediat ce deserturile vor fi scoase din cuptor.
Când vine vorba despre păstrarea acestui produs alimentar, trebuie să știi că și făina pentru prăjituri se păstrează exact că cea universală, și anume într-un recipient sigilat într-un loc întunecat și uscat.
CITEȘTE ȘI: Ce să faci cu făina înainte de a o folosi în prepararea prăjiturilor. Așa procedează toate cofetăriile