Ce să faci cu făina înainte de a o folosi în prepararea prăjiturilor. Așa procedează toate cofetăriile
Publicat pe 17.01.2024 la 08:57 Actualizat pe 17.01.2024 la 08:57
Poate și tu te numeri printre persoanele care au încercat să prepare o prăjitură și ai observat că rezultatul nu a fost cel dorit. Ei bine, există un secret pentru a avea parte de un blat pufos, însă puține gospodine știu de el sau țin cont. Iată ce să faci cu făina, înainte de a o folosi!
- Ce trebuie să faci cu făina înainte de a o folosi la prăjituri
- Aşa vor ieşi pufoase
Făina este un produs alimentar extrem de folosit în prepararea mai ales a deserturilor. Însă, pentru a avea parte de un rezultat ca la carte al prăjiturilor, trebuie să ții cont de câteva sfaturi în ceea ce privește adăugarea acestui ingredient în compoziție.
Ce trebuie să faci cu făina înainte de a o folosi la prăjituri
Făina este un ingredient de bază în majoritatea rețetelor de deserturi. Acest produs alimentar dă structura produsului final.
Ei bine, glutenul sau proteina din făină se combină pentru a forma un preparat ce prinde bule de aer și se fixează. Totodată, amidonul din făină se încălzește și adaugă și susține, în cele din urmă, compoziția finală.
Dacă vorbim de deserturi, cu siguranță ne dorim un conținut redus de gluten, fiindcă acesta din urmă face preparatele să devină dure. Însă, dacă vorbim despre grăsimi și zaharuri, acestea ajută la prevenirea formării unei structuri prea rigide.
Așa procedează toate cofetăriile
Ei bine, în cazul în care nu știai, felul în care manipulezi făina este deosebit de important.
Astfel că, orice rețetă în care se folosește acest produs prevede cernerea făinii, înainte de adăugarea ei în compoziție. În acest fel, bucătarii pricepuți recomandă să cerni făina de 3 ori înainte de a o folosi, asta pentru că te va ajuta să obții un desert pufos.
De asemenea, dacă nu este cernută, făina poate să prezinte cocoloașe, ceea ce ar putea să facă prăjitura să arate inestetic. Potrivit informațiilor specialiștilor în gastronomie, cernând făina de 3 ori înainte, te asiguri că aceasta va fi aerată, iar rezultatul final va fi un desert pufos.
CITEȘTE ȘI: Motivul pentru care se pune apă minerală în maioneză. Secretul bucătarilor cunoscuți