Rețetă de prăjitură tăvălită de post. Cel mai simplu și delicios desert
Dacă îți este poftă de un desert delicios și simplu, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură tăvălită de post, un preparat pe placul tuturor și ușor de obținut. Iată care sunt pașii pe care trebuie să urmezi pentru a prepara acest desert!
- Rețetă de prăjitură tăvălită de post
- Iată cum să prepari cel mai delicios desert!
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui și cu siguranță vrei să te delectezi cu un preparat delicios, dar și ușor de realizat. Rețeta de prăjitură tăvălită de post este pe placul tuturor și cu siguranță îți vei surprinde familia cu acest desert delicios. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de prăjitură tăvălită de post
Ingrediente:
Aluat:
- 210 g făină
- 180 g zahăr
- 5 g praf de copt
- 1 praf sare
- 35 g cacao
- 6 linguri ulei
- 1 linguriță extract vanilie
- 230 ml apa
Sosul de ciocolată
- 175 ml apa
- 30 g cacao
- 150 g margarina
- 2 linguri cu vârf zahăr
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 °C, iar pentru prima dată amestecăm ingredientele uscate și apoi le adăugăm pe cele umede și cu un tel amestecăm până totul se omogenizează. Turnăm amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 35 de minute, iar apoi când blatul este gata îl lăsăm să se răcească complet.
Pentru sosul de ciocolată avem nevoie de ingrediente pe care le punem la topit într-o cratiță mică și amestecăm până când margarina s-a topit de tot și dă în clocot. Când preparatul este gata îl dăm la o parte și îl lăsăm să se răcească, iar până atunci tăiem prăjitura pătrățele și apoi cu ajutorul unei furculițe scufundăm în sosul de ciocolată obținut. O dăm prin nucă măcinată, iar apoi o punem pe tavă. Poftă bună!